SİSAL Şans tarafından 31 Aralık Perşembe gunu gercekleştirilen Milli Piyango ozel yılbaşı cekilişinde 100 milyon TL'lik buyuk ikramiye bir adet ceyrek bilete isabet etti. Ceyrek biletlerden birinin, Manisa'nın Akhisar ilcesindeki bir bayiden satıldığı belirlenirken, soz konusu durum ilcede buyuk heyecan yarattı. Buyuk ikramiyenin talihlisi henuz ortaya cıkmazken, ilce sakinleri '25 milyon TL size cıksa ne yaparsınız?' sorusuna ilginc cevaplar verdi.
Milli Piyango 'yılbaşı ozel cekilişinde' 100 milyon liralık buyuk ikramiye ceyrek bilete cıktı. Buyuk ikramiyenin isabet ettiği '9884757' numaralı ceyrek biletin, Manisa'nın Akhisar ilcesi, 21'inci sokaktaki 'Fıstıkcı Sulo' lakaplı Suleyman Gezer'e ait bayiden satıldığı belirlendi. 25 milyon TL'nin sahibi olan talihli, henuz ortaya cıkmazken, kim olduğu ise ilcede merak konusu oldu.

25 milyon TL'lik ikramiyenin buyukluğu, hayalleri de buyuk kıldı. Miktar, 7'den 70'e tum herkesin ruyalarını suslerken, ilce sakinleri, '25 milyon TL size cıksa ne yaparsınız?' sorusunda renkli cevaplar ortaya cıktı. Kimi 'Ev, arsa, tarla' alırdım derken kimisi 'İş kurar, ticaret yapardım'; kimileri de 'Hayır işlerine harcardım' dedi.Bir kargo şirketinde şube muduru olarak calışan Necip Can Yılmaz, "25 milyon TL bana cıkmış olsa, engelli cocukların hayatlarını kurtarmaya yonelik adımlar atardım. Bir vakıf kurardım, hayatın nasıl yaşamaya değer bir şey olduğunu onlara oğretirdim. Belki kaliteli ve duzgun yaşardım ama aynı işime de devam ederdim. Saat 06.30'da kalkar, 22.00'de yine evime giderdim ama yine şubeye gelir gorevime devam ederdim" diye konuştu.Lokanta işletmecisi Suleyman Şimşek, "Kendi sektorum uzerine cok daha guzel işler yapardım. Cocuklarıma başka işyerleri acar ve evler alırdım" diye konuştu.Fabrika işcisi Tamer Guneş, "25 milyon TL bana cıksa, belli bir kısmını ihtiyac sahibi insanlara yardım eder, belli bir kısmını Mehmetcik Vakfı'na ve şehit ailelerine bağışlardım. 10 milyon TL'sini bu şekilde harcardım, geri kalan kısmını ise kendi hayatımı duşunerek ayırırdım. En azından ticaret yapar, gayrimenkul uzerine yatırım yapardım" diye konuştu.Ciftci Refik Sezer, "25 milyon TL bana cıksa, kalbimden gectiği gibi bir cami yaptıracaktım. Kendime bir ev alıp, geri kalanı tum ihtiyac sahibi ailelere dağıtacaktım. Cunku kendim yoksulluk cektim, ihtiyac sahibi insanların halinden iyi anlıyorum" diye konuştu.Emekli Kudret Kuşluk da "O para ile once borclarımı kapatırdım. Sonra da kızıma da ev alırdım" diye konuştu.Kasiyer Muhammet Cipiler, "Borclarımı kapatırdım. Geleceğimi kurardım. Cocuğumun geleceği icin kullanır ve eğitim masrafları icin kullanırdım. Marketler zinciri kurar, hayatımı bu şekilde surdururdum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ersan ERDOĞAN