Aksaray Valiliği, trafik kazasında 21 koyunu telef olan Şerife Keser'e sahip cıktı.
Aksaray Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan acıklamada, Valiliğin, Kargın koyunde dikkatsiz bir surucu tarafından koyunları telef olan Keser ailesinin yanında olacağı belirtildi.

Koyunları telef olan Şerife Keser, gazetecilere yaptığı acıklamada, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun kendisini telefonla aradığını, koyunlarının devlet tarafından karşılanacağının sozunu verdiğini soyledi.
Devlet buyuklerine teşekkur eden Keser, "İnşallah koyunlarım gelir. Benim gecim kaynağım bu hayvanlarım, başka bir gelirimiz yok. Dun kaza olunca cok uzulmuştum. Bizim emeklilik gelirimiz falan yok. Bunlar da kazada telef oldu. Sabaha kadar gozume uyku girmedi. Karnındaki kuzularıyla birlikte hayvanlarım oldu, cok uzuldum. Valimiz dun olayı duyunca telefonla aradı. Allah bin kere razı olsun. Devletimizden, valimizden Allah razı olsun. İnşallah koyunlarım gelir. Geldi yetkililer, hayvanların kupelerini falan yazdılar. Oğullarımın her gun ayaklarındaki dikenleri temizliyordum. Boyle calışarak buyutmuştuk hayvanları." diye konuştu.
Aksaray'da dun akşam saatlerinde sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden alkollu surucu Turan D, Kargın koyu cıkışında koyun surusune dalmış, kazada surucuyle otomobildeki Ramazan U. yaralanmış, 21 koyun telef olmuştu.
Koyunları telef olan ve gozyaşı doken Şerife Keser, "Ne kadar suratliyse hayvanlarımızı 3 kilometre uzağa kadar suruklemiş. Yavrularımı cok suruklemiş. Gorunce cok ağladım." ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zekeriya Karadavut