Teknoloji geliştikce işletim sistemleri de gelişti. İnternetten veya teknoloji mağazalarından aldığımız bircok bilgisayarda Windows 10 işletim sistemi yuklu geliyor. Bilgisayara kuracağınız programlar veya yukleyeceğiniz oyunlar işletim sisteminize uyumlu olması gerekiyor. Bilgisayarlar ceşitli nedenlerle yavaşlayabiliyor. Pratik yontemlerle Windows 10 işletim sistemini hızlandırabilirsiniz.

Bilgisayarınızı Kapatıp Acın
Bilgisayarda yaptığınız işlemler, calıştırdığınız program ve oyunlar nedeniyle bilgisayarınız yavaşlayabilir. Bilgisayarınızı yeniden başlat diyebilir ya da kapatıp tekrar acmanız işletim sisteminin hızlanmasına fayda olacaktır. Bu işlem anlık yavaşlamaları duzeltmek icin ilk yapılması gerekendir.

İşletim Sistemini Guncelleyin
Microsoft işletim sitemlerinde meydana gelen hataları guncelleyerek giderme yolunu seciyor. Cıkan yamaları yukleyerek guncelleme işlemini yapabilirsiniz. Başlat menusune guncelle yazıp aratın. “Guncelleştirmeleri denetle” seceneğine tıklayın.

Başlangıcta Acılan Uygulamalar
Bilgisayarınızın acılmasıyla birlikte otomatik olarak acılan uygulamalar vardır. Başlangıcta acılan gereksiz uygulamaları kapatmak icin; gorev yoneticisini acın. Başlangıc sekmesine tıklayın. Burada uygulamaları kontrol ederek kapatabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

Disk Temizleme Aracını Kullanın
Fotoğraf on izleme, sistem dosyaları ve indirilen program dosyaları gecici olarak hafıza yer kaplayabilir. Başlat menusune disk temizleme yazarak aratın. Sistem dosyalarını temizle butonuna basın. Yaptığınız temizlik sayesinde ciddi şekilde boş yer acmış olacaksınız. Genellikle işletim sisteminin yuklu olduğu “C” surucusunu temizleyin ve sabir surucunuzde kendinize yer acın.

Kullanmadığınız Program Ve Oyunları Kaldırın
Bazı bilgisayar markaları işletim sisteminin yanında ceşitli program veya oyunları hediye ediyor. Kişiler de bilgisayarı satın aldıktan sonra hevesle birden fazla oyun ve program yukluyor. Heves gecince oyun ve program kullanılmasa da yuklu kalıyor. Bu durum hafızada yer kaplıyor. Bilgisayarın performansını etkiliyor. Başlat menusunden denetim masasına gidin. Program ve ozelliklere tıklayın. Kullanmadığınız program veya oyun varsa, kaldırın.

Sistem Bakımını Kullanın
Sistem bakımını calıştırmak icin;
Başlat menusunden denetim masasına gidin. Sistem, guvenlik, guvenlik ve bakım yolunu sırasıyla takip edin. Sistem bakımını calıştıra tıklayarak başlatın. Bakımı başlatmadan once calışan dosya, oyun veya programınız varsa bilgilerinizi kaydetmeyi unutmayın.

Sistem bakım aracı sayesinde disk birleştirme, guncelleme, zararlı tarama gibi bakım işlemlerini yapabilirsiniz. Yapılan bu işlemler sistemde arka planda calışır. Bilgisayarınızın yavaşladığını duşunduğunuz an kapatabilirsiniz.