Galatasaray'ın? Radamel Falcao transferi Turkiye'de olduğu kadar dunyada da buyuk ses getirdi. Avrupa'da ozellikle İngiliz, İspanyol ve Fransız basınında manşetlere cıkarılan transferle ilgili Kolombiya basını da taraftarların yıldız oyuncuyu karşılama anını one cıkardı. Galatasaraylı taraftarların Falcao icin yaptığı karşılama icin "Cılgınlık" ifadesi kullanıldı.
İngiliz basınından ESPN, Radamel Falcao'yu karşılamak icin havaalanına 25 bin taraftarın akın ettiğini yazdı. The Sun'da yer alan haberde de taraftarın bayrak ve formalarla Falcao'ya unutulmaz bir karşılama yaptıkları yazıldı. Dev karşılama ile ilgili Fox Sports USA yorumcusu Cobi Jones ise "Michael Jackson, Turkiye'ye gittiğinde boyle karşılanmamıştır?" yorumu yaptı.
BATISTUTA HAYRAN KALDI
Falcao'nun İstanbul'da karşılanma goruntuleri dunya spor kanallarında bir numaralı gundem maddesi oldu. İşte yapılan değerlendirmelerden bazılar:
* Fox Sports Latin Amerika yorumcusu Batistuta: G.Saray beni istediğinde gitseydim boyle mi karşılanırdım diye duşunmekten bu gece uyuyamam artık...
* Fox Sports'ta Oscar Cordoba: Falcao, kac gol atarsa bu sevgiye layık olur bilemem ama bu coşkuyu gordu ya, attıkca atmak isteyecektir ondan eminim...
* Fox Sports Moderatoru Adolfo Perez: Falcao'nun İstanbul'a iniş goruntulerini defalarca izledim. Hala inanamıyorum.
* ESPN Colombia: Kolombiya, Copa America'yı kazansa bu kadar buyuk bir coşku olur mu?
* İspanyol AS, manşetten verdiği haberde "Falcao cılgınlığı" yorumu yaptı.
NİYE G.SARAY'I SECTİ?
Monaco, Monte Carlo Prensliği icinde yer aldığı icin Falcao, Fransa Liginde oynayan diğer futbolcular gibi vergi odemiyordu. Takım icinde sevilen, Başkan'ın da ozel saygı duyduğu bir isimdi. Falcao'yu once G.Saray'ın ateşli taraftarı, sonra Şampiyonlar Ligi ve ardından da yonetim ve teknik heyetin ilgisi ikna etti. Tabii transferin mutlu sonla tamamlanmasında başka bileşenler de vardı.
* Abdurrahim Albayrak'ın ve G.Saray yonetiminin ailesine ve kendisine gosterdiği sevgi ve saygı...
* Muslera'dan, Mondragon, Oscar Cordoba ve Arda Turan'a kadar tanıdıklarının Turkiye ve Galatasaray hakkında soyledikleri...
* Valderrama başta olmak uzere Kolombiya futbolunun efsane isimlerinin Turkiye'yi tavsiye etmeleri... * Arjantin'den oynarken River Plate taraftarı kadar ateşli olan G.Saray taraftarı. * Kızları icin daha İstanbul'a gelmeden okul ayarlaması. * Eşi icin bulunan yardımcı ve kendisi icin ayarlanan tercuman. * Her turlu konforunun duşunulmesi ve kendisini değerli hissettirilmesi...
FALCAO REHBERİ...
RİVER'LA BAŞLADI: Futbol kariyerine Arjantin ekiplerinden River Plate'de başlayan Radamel Falcao, ilk cıkışını da bu kulupte gercekleştirdi.
PORTO KEŞFETTİ: Gosterdiği performans ile 2009 yılında 5.4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Porto'ya gitti ve kariyerinin en parlak donemlerinin ilk adımını da atmış oldu.
MADRİD YILLARI: Porto forması ile 87 karşılaşmada 72 gol, 17 asistlik performans sergiledi ve bir sonraki durağı 40 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid oldu.
MONACO ŞOKU: Atletico Madrid forması ile La Liga ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşayan Falcao daha sonra 43 milyon euro transfer ucreti karşılığında Monaco'nun yolunu tuttu.
KİRALIK GİTTİ: Beklentilerin aksine daha duşuk profilli bir takıma transfer olan Falcao, İngiliz devleri Manchester United ve Chelsea'de de kiralık olarak forma giydi.
HER YERDE ZİRVEDE
* Kolombiya Milli Takımı forması altında 34 gol attı. Golcu oyuncu milli takım tarihinin en golcu ismi...
* Fransa Ligi'nin son 3 sezonunda en az 15 gol atabilen sadece uc oyuncudan birisi...
* Son uc sezonda sırasıyla 21, 18 ve 15 gol attı. Falcao ile aynı başarıyı yakalayan diğer isimlerse Cavani ve Thauvin...
* Fransa Ligi'nin son uc sezonunda en fazla kafa golu atan oyuncular sıralamasında da Falcao, Cavani ve Sala ile birlikte 12 golle zirvede...
TOREN YARINA KALDI
Bu akşam 19.05'te yapılacağı acıklanan imza toreni, Fatih Terim'e jest olarak yarına ertelendi. 4 Eylul'de doğan ve yarın 66 yaşına basacak olan usta teknik adama surpriz yapan yonetim, cifte kutlama amacında. Kulup tarihinin en gorkemli imza torenine, yeni transferlerin yanı sıra Fatih Terim'in ailesi de katılacak. 50 bin kişinin gelmesi beklenen imza toreninin biletleri parayla satılacak. Detaylı program bugun acıklanacak.
'COK DOĞRU BİR KARAR VERMİŞİM'
Falcao dun akşam ailesiyle birlikte Turk Telekom Stadı'na gitti ve imza sonrası formayı giydi. GSTV'ye konuşan Kolombiyalı yıldız, "Bugun bir kez daha anladım ki cok doğru bir karar vermişim. Gordum ki verilen butun cabalar ve benim dik duruşum boşuna değilmiş. İnanılmaz onemli bir ana tanıklık ettim, hayatımdaki en buyuk anlardan biriydi belki de" dedi.
Buyuk cılgınlık
Spor Haberleri0 Mesaj
●56 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Buyuk cılgınlık
-
03-09-2019, 13:24:45