Merhaba arkadaşlar bu yıl hukuk fakultesinden mezun oldum ve mersin barosuna başvurarak staj işlemlerimi başlattım. Adliye stajı surecinde beni cağırmadıkları icin kendime yanında calışabileceğim bir avukat arıyorum. Bir kac iş goruşmesine gittim ve genelde para verilmeyeceğini ya da cok az miktarda ucret verebileceklerini soylediler. 5 sene once hukuk okumak fikrini benimsediğimde boyle bir şeyi hic tahmin etmemiştim ama universite hayatımda bu konuda bir cok bilgi aldım. Kafamda bir cok şuphe oluştu ve daha her şeyin başındayken yani gec olmadan ne yapmam gerektiğine karar vermek istiyorum. Avukat maaşı ile ilgili bir kac yazı okudum ve en ilgimi cekenlerden biri de; besler.av.tr bağlantısında bulunuyor. Stajyer avukatlara ucret verilmemesinin sebebi herhangi bir iş yapmadıklarından dolayı mı? Yoksa zannettiğimiz gibi avukatlar aşırı ucretler almıyor mu? Onumuzde ki hakimlik savcılık sınavına cok az bir zaman kaldı ve pek calışmadığım icin girmeyeceğim ama diğer sınava duzgun bir şekilde calışarak girersem başarılı olabileceğime inanıyorum. Tabi mulakat aşaması da var bu işin. Avukatlık stajıma devam etmeli miyim? Gerci avukatlık stajı bittikten sonra da devlet kadrolarında memur olarak calışabilirim, o seceneğimde var. Ama bunun icin hem avukatlık stajına 1 sene katlanmalı ve daha sonra sınava girmeliyim. Devlette avukat maaşı da acıkcası beklentilerimi karşılamıyor. Devlet memurluğu icin bu kadar emeğe değecek mi yoksa en başından itibaren hakimlik ve savcılık icin mi şansımı deneyeyim?