Turkiye'de Afrika ve Asya'da suya ulaşımın zor olduğu bolgelerde su kuyusları acan dernek ve vakıfları listeledim. Sıralama iyiden kotuye gibi bir sıralama değildir. Listede bulunan dernek ve vakıflara iciniz rahat bir şekilde bağış yapabilir, bu guzel projelerde destekci olabilirsiniz.

DİYANET VAKFI

Turkiye'de olan kuruluşların en başında gelen Diyanet Vakfı insani yardımlarını gercekleştirmektedir. Asya ve Afrika'da su kuyusu acan vakıf ve dernekler listesinde var olabilecek kuruluşların en başında gelmektedir. "Bİr Damla Bir Hayat" - "A Drop Of Life" sloganıyla yapmış olduğu kampanyanın detaylarına bakalım; 29 ulkede 5 milyon kişinin istifadesine sunulan 374 su kuyusu actıklarını, 72 kuyu yapım aşamasında 84 kuyunun ise henuz proje aşamasında olduğunu gormekteyiz. 120 metre derinliğe sahip olan kuyunun 30 yıllık icme suyunu karşılayacağını belirtmekteler. Acılan kuyuların genellikle Musluman bolgelerde acıldığını belirtmektedirler.

İHH VAKFI

Acılımı İnsan Hak ve Hurriyetleri İnsani Yardım Vakfı olan İHH “iyilik her zaman, her yerde” sloganıyla yardıma muhtac her bolgede yardımlarını surdurmektedir. Su kuyusu acan en guvenilir derneklerden biridir. 20 yıl icerisinde 37 ulkede 8.369 (2020 yılı) adet su kuyusu acan dernek kampanya detaylarında su kuyularıyla alakalı cok teknik detaylara yer vermektedir. Kampanyada acılan su kuyuları ve acılacak kuyu maliyetlerine yer verilmektedir.

VUSLAT DERNEĞİ

Vuslat Derneği yurticinde ve yurtdışında insani yardım faaliyetleri surduren bir yardım kuruluşudur. Dernek 2020 yılı itibariyle toplamda 2910 adet su kuyusu acmıştır. Acılan kuyular Asya ve Avrupa bolgelerinde acılmaktadır. Kampanya detayında susuzluk ceken bolgelerle ilgili istatiksel bilgiler verilmiştir. Ornek acılan kuyu gorsel ve videolarına dernek kampanya sayfasından ve Youtube hesabından ulaşılabiliyor.

Derneğin uc tip su kuyusu bağış fonu bulunmaktadır. 1. Tip bağışta 5bin TL verildiği taktirde bir su kuyusu maliyeti karşılanıyor ve isme ozel kuyu acılıyor. Bu kuyu genellikle Asya ulkelerinde yer alıyor. 2. Tip bağışta 25 bin TL bedel karşılığında 1. Tip su kuyusuna gore daha buyuk ve Afrika’da su kuyusu acılıyor. 3. Tip bağış ise genel su kuyusu bağış fonudur. Buraya gelen bağışlar genel su kuyuları bağış havuzuna gidiyor.

UMUDA KOŞANLAR DERNEĞİ

Etap etap su kuyusu acan susuz coğrafyalarda yardımda bulunan bu derneğin başkanlığını Gamze Ozcelik yapmaktadır. Web sitesinde su kuyusu ile ilgili tum detaylar verilmektedir. “Umut Pınarları Su Kuyuları” kampanyasıyla daha cok Afrika ulkelerinde kuyular acılıyor. Gamze Ozcelik’i bu calışmalarından dolayı tebrik ediyor, gayretlerinin devamını diliyoruz.

CARE DERNEĞİ

Care Derneği hem hisseli hem de tek kalemde bağış yapılabilir projeleri vardır. Kampanya sayfalarında kuyularla ilgili hem teknik hem de istatiksel ozellikleri bulunmaktadır. Web sitesinden kuyu gorsellerini inceleyebilirsiniz. Kurban, yetim, ve sağlık gibi alanlarda faliyetlerini surdurmektedirler.

HASENE DERNEĞİ

Daha cok yurtdışında faaliyetlerini surduren Hasene Derneği listemizdeki son kuruluştur. bu dernek 3 grup halinde bağışlar toplanmaktadır ve bu gruplara web sitesinden ulaşılabilmektedir. Fotoğraf galerisi bulunan sayfada tum teknik ve istetistik bilgilere yer verilmiştir.