
Gectiğimiz gun bundan on binlerce yıl oncesine ışık tutacak yeni bir gelişme yaşandı. Suudi Arabistan'da Asur uygarlığı sakinleri tarafından kullanılan Paleolitik doneme ait taş aletler keşfedildi. Bilim insanları, keşfedilen taş aletlerinin 200.000 yıl kadar oncesine dayandığını acıkladı.
Shuaib Al-Adgham bolgesinde bulunduğu acıklanan taş aletler, Orta Paleolitik donemde kullanılan taş baltalardı. Bolgede yapılan yeni keşifle birlikte sayısı artan taş aletleri, bu bolgede yaşayan tarih oncesi toplulukların da yoğunluğunu gozler onune serdi. Bu bolgede fazla insan bulunmasının ana nedeniyse bolgedeki doğal kaynakların uygunluğuydu.
[h=2]Keşfedilen taş aletler:[/h]

Uydu goruntuleri uzerinde yapılan incelemeler, Shuaib Al-Adgham ve diğer bolgelerin nehir gecişleriyle bağlantılı olduklarını gosterdi. İnsanlar, eski zamanlarda Arap Yarımadası'nın ic bolgelerine ulaşmak icin nehirleri kullanıyorlardı. Asur bolgelerinin mekÂnsal dağılımı, bu bolgelerin dunya capındaki en buyuk nufus yoğunluğuna sahip olduğuna işaret ediyordu.
Bunun yanı sıra Arap Yarımadası'ndaki insan gruplarının cok geniş coğrafi mesafeleri kat edebildikleri de yeni keşifle yeniden kanıtlandı. Antik vadiler ve nehirler etrafında merkezlenen cok sayıda bolge, bu grupların yavaş yavaş yayıldığını ve ihtiyac duyduklarında yeni alanlar keşfettiklerini gosterdi.

Suudi Arabistan'daki yetkililer tarafından yapılan acıklamada cok buyuk miktarda yeni cevresel ve kulturel bilginin toplandığı belirtildi. Yetkililer, sonucların cevrede kuraklıktan neme kadar pek cok onemli değişikliğe de işaret ettiğini ekledi. Bugune kadar elde edilen bilgiler, "Yeşil Arap Yarımadası"nın gecmişte var olduğu iddialarını destekliyor.
Arap yarımadası boyunca insan gruplarının yayılmasına ve genişlemesine yol acan nehirler ve goller bulunuyordu. Bu, Arap Yarımadası'nın tarih oncesi cağlarda Afrika ile Asya'nın arasında onemli bir kavşak noktası olduğunu ve Taş Devri donemindeki yerleşim yerlerinden biri olduğunu doğruluyor.