Hatay'da uzun suredir Akcurun İlkokulu Mudurluğu gorevini surduren Cevdet Alkan, koronavirus salgını surecinde ilk olarak 20 Kasım'da 61 yaşındaki ablasını kanser hastalığı kaybetti. Ablasının hayatını kaybetmesinden bir sure sonra 90 yaşındaki babası ve 86 yaşındaki annesinin koronaviruse yakalandığını oğrendi. Alkan'ın babası koronavirusten hayatını kaybetti. Bu surecte kendisi de viruse yakalan Alkan, ayrı bir evde izolasyon surecine girdi. Babasını kaybettikten 2 gun sonra ise annesinin olum haberi alan okul muduru, yıkıldı. Evinde karantinada olduğu icin cenaze torenlerine de katılamayan Alkan, bir sure sonra ise 63 yaşındaki diğer ablasının koronavirus nedeniyle olduğu haberini aldı. 16 gun icinde 4 aile bireyini kaybetmenin acısını yaşayan Alkan, koronavirusu hafif belirtilerle atlattı.
[h=3]"HİCBİR ŞEY YAPAMAMANIN ACISINI YAŞADIM"[/h]Her şeyin 20 Kasım'da ablasını kanserden kaybetmesiyle başladığını dile getiren Alkan, sırasıyla 27 Kasım'da babasının, 29 Kasım'da annesinin, son olarak da 5 Aralık'ta ablasının olduğunu soyledi. Kendisinin testinin pozitif olmasından dolayı annesinin cenazesine katılamadığını belirten Alkan, ona veda etmemenin burukluğunu yaşadığını soyledi. Art arda gelen acıların şok edici olduğunu vurgulayan Alkan, "Kendi canımdan 4 kişinin vefatını izledim, caresizlik icinde hicbir şey yapamamanın acısını yaşadım. Bu oyle bir acı ki annemin bile cenazesine katılamadım, ona veda etme şansım olmadı" diye konuştu.
[h=3]"ANNEME SON KEZ VEDA EDEMEDİM"[/h]Kendisinin koronavirusu hafif belirtilerle atlattığını ama bu duruma sevinemediğini dile getiren Alkan, hem fiziksel hem de ruhsal olarak cokuntu yaşadığını kaydetti. Karantina surecinde, sevdiği insanların yanında olamamanın tarifsiz bir acı olduğuna değinen Alkan, "Hastayken yanına gidemiyorsunuz, olum olsa cenazelerine katılamıyorsunuz. Anneme son vedayı edemedim. Bir şey yapamamak cok acı verdi. Bu hastalığı onemseyin. Kendinizi, sevdiklerini korumak adına, gerekli tedbirleri alın. Bana, aileme bir şey olmaz duşuncesiyle hareket etmeyin. Size bir şey olmayabilir ancak yanına girip cıktığınız anne ve babanızın ağır bir hastalık gecirmesine hatta olumune sebep olabilirsiniz. Bunun pişmanlığını omur boyu yaşayabilirsiniz" dedi.