Meclis Başkanı Şentop, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Surekli akıp giden zamanın ve tarihin icinde bir yılı daha geride bıraktık. 2020 yılı, koronavirus sebebiyle hepimizin icin meşakkatli bir yıl oldu." dedi.
Şentop, dunyanın bir ucunda ortaya cıkan virusun, birkac ayda tum dunyayı etkisi altına aldığını anımsatarak, "Koronavirus, bir taraftan devletlerin sağlık sistemlerinin, diğer taraftan insani değerlerin test edildiği bir turnusol kağıdı işlevi gordu. İnsanlar ve toplumlar arası ilişkilerin seyri bu surecte tamamen değişerek yoğun kısıtlamalar ve tedbirlerin golgesinde başka bir donem başladı. Ulkeler virusle mucadelede ortak hareket etmenin, insanlar da başka insanların selametini duşunmenin erdemini kavramak zorunda kaldı. Devletimiz ve aziz milletimiz bu zorlu imtihandan hem sağlık sistemi olarak hem de sahip olduğu yuce insani değerlere sadakati bakımından alnının akıyla cıkmayı başardı." değerlendirmesinde bulundu.
[h=3]KORONAVİRUS MESAJI VERDİ[/h]Mucadele henuz bitmese de guzel ve sağlıklı gunler icin gayret gostermeye devam ettiklerini belirten Şentop, bu surecte, salgın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hasta olanlara acil şifalar diledi.
TBMM Başkanı Şentop, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Hep birlikte 'Geceye yenilmeyen her insana odul olarak bir sabah, bir gunduz ve bir guneş vardır.' diyerek 2020 yılında yaşadığımız zorlukların 2021 yılında gececeğini umit ediyoruz. Sizi ve sevdiklerinizi icten duygularla selamlarken yeni yılda iyilik ve ihsan beklentilerimizin gercekleşmesini temenni ediyorum. Allah'tan, hepimizi gorup gormediğimiz musibet ve kotuluklerden korumasını ve bizi iyiliklerle karşılaştırmasını diliyorum. Hayatlarımızın ve zamanımızın şifa, bereket ve guzelliklerle ziyadeleşmesi niyazıyla, butun vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum."