Demir Grup Sivasspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay, "Hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Hakem arkadaşlarımız biraz yapıcı olsun. Sporcuların tepkisine hemen karşılık vermesinler. Hakan Arslan'a, Arda Kardeşler kartını gosteriyor, ikinci kartı ise buyuk bir hışımla gosteriyor. Niye gosteriyorsun? Zaten adamın canı yanmış" dedi.
Rıza Calımbay, Beşiktaş macında yaşananlar ve hakemler hakkında acıklamalarda bulundu. Beşiktaş macına iyi başladıklarını ve gayet iyi oynadıklarını soyleyen Calımbay, "Max Gradel ve Mustapha Yatabare ile onemli pozisyonlar bulduk. Beşiktaş'ın attığı golde topun taca cıktığını soyledi arkadaşlar ve itiraz ettiler. 4 dakika inceleyip gole karar verdiler. Biz de baktık ki top bayağı cıkmış. Hakem gormedi. Yan hakem de kotu yerdeydi. Bariz cıkan bir toptu goremediler. Benim anlamadığım kamuoyunda hala bunu tartışıyorlar. Futbolun icinden gelmiş arkadaşlar bile bunu tartışıyor. Bizim de hatamız var. Gelen ortada defans arkadaşlarımızın vurdurmaması gerekiyordu. Hakan Arslan'ın yaşadığı olay bizi bayağı uzdu. Hakan Arslan'ın bu olayı yapmaması gerekiyordu. Biz 11 kişi kalsaydık o macın 3-0 bitmesi mumkun değildi. Biz o maca iyi hazırlanmıştık. 11 kişi telafi edebilirdik ikinci yarı" diye konuştu.
'BENİM CAMİALARLA İŞİM OLMAZ, HERKESİ SEVİYORUM'Maclarda yaşadıkları hakem hatalarından dolayı itirazlarda bulunduğunu soyleyen Calımbay, "Goztepe macının ardından bir daha hakemlerle ilgili konuşmayacağımı belirtmiştim. Bizim camialar ile işimiz yok. Biz sadece hakem hatalarını soyluyoruz. Ardından 2 defa disiplin kuruluna sevk edildim sadece doğruları ve hataları soylediğim icin. Ondan sonra ben bir daha konuşmayacağımı soyledim ve konuşmadım. Konyaspor, Giresunspor ve Genclerbirliği maclarında da hakemle ilgili bir tane konuşma yapmadım. Başkanımız gayet iyi şekilde konuşuyor. Gerekli cevapları veriyor. O yuzden artık benim cıkıp konuşmama gerek yok. Konuştum konuştum ne oldu? Ceza aldım. Benim camialarla işim olmaz. Herkesi seviyorum. Gectiğimiz sezondan beri bir suru hakem hatalarından dolayı mağdur olduğumuz durumlar oldu. Onları soyledik. Hakemler de dikkat edecek ama etmiyorlar. Sakın beni ve arkadaşlarımızı suclamasınlar. Hakem hataları olmazsa; ne bizden biri atılır, ne birine bir şey olur" şeklinde konuştu.'TAKIMIMIZ YORGUN'Calımbay, futbolcuların cok yorgun olduğunu belirterek, "Haftada 3 mac yapacağız. Sakatlarımız coktu. Hastalanmayan hemen hemen kalmadı. Sıkıntılı bir surec gecirdik. Eksiklerimiz, sakatlarımız oluyor ama ben takımıma cok guveniyorum. Kendi sahamızda oynadığımız maclarımızı cok iyi bitirmemiz gerekiyor. Herkes bunun farkında. 2 gundur arkadaşlarımızla kısa kısa toplantılar yapıyoruz. Orada da anlatıyoruz. Sakatlık yaşamazsak bu maclardan alnımızın akıyla cıkacağımızı duşunuyoruz" dedi.'HAKEM ARKADAŞLARIMIZ BİRAZ YAPICI OLSUN'Macların sonucunu hakemlerin belirlememesi gerektiğini kaydeden Calımbay, "Ne bize ne de başka bir takıma olmasın. Hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Hakem arkadaşlarımız biraz yapıcı olsun. Sporcuların tepkisine hemen karşılık vermesinler. Hakan Arslan'a, Arda Kardeşler kartını gosteriyor, ikinci kartı ise buyuk bir hışımla gosteriyor. Niye gosteriyorsun? Zaten adamın canı yanmış. Oyuncu duştuğunde elinden tutup kaldırsın. Boynunu okşasın. Bunları yapması gerekiyor. Oyunculara duşman gibiler. Sert konuşuyorlar. Biraz daha yapıcı ve olgun olurlarsa her şey daha iyi olur" ifadelerini kullandı.'HAKEM HATALARI HERKESE OLUYOR'Hakem hatalarının sadece kendilerine değil herkese olduğunu vurgulayan Calımbay, "Galatasaray macında yaşadığımız hakem hatalarını dile getirdiğimizde Galatasaraylılardan tepki geldi ama ben onlara bir ornek vereyim. Karagumruk macında hepsi isyan etti. Galatasaray'ın canı yandı orada. Niye isyan oluyor hakeme karşı? Biz de hakeme isyan ediyoruz. Olay bu. Bizde de yapılıyor, onlara da yapılıyor. Biz hicbir zaman Galatasaray, Goztepe bize şunu yaptı demiyoruz. Hakem arkadaşların hatalarını soyluyoruz. Bugune kadar VAR'da her ofsaytta cizgi cekilmiş, bizim yediğimiz bariz ofsaytta cizgi cekilmiyor. Bizim soylediğimiz bu. Herkesin hakem hatalarından dolayı canı yanıyor. Kimsenin kimseyle derdi yok. Herkesin derdi hakem hataları" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Eraydın Aytekin