TURK atletizminin yetiştirdiği en onemli isimlerden olan 52 yaşındaki İzmirli veteren atlet Aycan Kurtcan, yakalandığı kolon kanserini gonul verdiği spor sayesinde yendi. Pistlerle 13 yaşında tanışan Kurtcan, gecmişte kırdığı rekorlarla, 'Ucan kız' olarak anılırken, tedavi surecini ve yaşadıklarını Demiroren Haber Ajansı'na anlattı. Yaklaşık 2 yıl once hastalığının ortaya cıktığını ifade eden Kurtcan, "Ocak 2018'de bana kanser teşhisi kondu. O donem Uluslararası Masterlar Atletizm Şampiyonası ve Avrupa Masterler Salon Atletizm Şampiyonası'na hazırlanıyordum. Hastalığıma rağmen asla pes etmedim, atletizmden vazgecmedim. Yarışlara katılabilmek icin tedavi surecimi erteledim ve yarışlardan altın madalya ile dondum" dedi.
Şampiyonaların bitmesiyle tedavi surecinin başladığını anlatan Aycan Kurtcan, "Yarışların ardından Nisan 2018'de ameliyat oldum. Daha sonra 8 kur kemoterapi tedavisi gordum. Kemoterapiler kolay değil, bazen yuruyecek hali kendimde gormuyordum. Ancak atletizm ve spora olan sevgim hicbir koşulda bitmedi. İnancım ve hedeflerim vardı. Duzenli idmanlar yapmaya başladım ve kanseri yendim" diye konuştu.
Kemoterapinin ardından yaklaşık 4 ay sonra yeniden pistlere donduğunu soyleyen Aycan Kurtcan, "Turkiye Masterler Salon Şampiyonası'nda yarıştım ve 4 altın madalya kazandım. Daha sonra Balkan Şampiyonu oldum. Polonya'da ise Dunya Masterlar Salon Atletizm Şampiyonası'na katılarak 4'uncu oldum. Balkan rekorunu kırdım" ifadelerini kullandı. KENDİ MUCİZEMİ GERCEKLEŞTİRDİMKanserin asla kendisini umitsizliğe suruklemediğini belirten Aycan Kurtcan, "Bu hastalığı atlatıp cok başarılı olan sporcular var. Fakat ben hasta halimle yarışarak bircok şeyi başardım. Kimse umidini kaybetmesin, beni ilham kaynağı olarak gorsunler" cumlelerini kullandı. Yeni bir sayfa actığını sozlerine ekleyen Kurtcan, "Şu an maalesef koronavirus salgınını yaşıyoruz. Salgından korunmanın yolu ve bağışıklık sisteminin en buyuk dostu spordur. Her yaştaki insanlar sporlarını aksatmasınlar. Ben yeni bir sayfa actım hayatımda. Sporla yaşama tutundum, halen de sporumdan vazgecmiyorum. Tedavi surecinde bedenim ne kadar yıpransa da ben vazgecmemeyi bildim. Bebe gibi emekleyerek başladım ve şimdi rekorlar kırmış bir sporcu olarak ayaktayım. Kendi mucizemi gercekleştirdim. Butun bu surecin ardından 4 Turkiye şampiyonluğu, 1 Balkan şampiyonluğu, 3 Balkan ikinciliği, dunya dordunculuğu, 7 Turkiye rekoru, 2 Balkan rekoru kırarak hayatımın kahramanı oldum" şeklinde konuştu.34 YAŞINDA PİSTLERE DONDU1980'li yıllarda ve 90'ların başında yuksek atlamada ust uste Turkiye rekorları kırıp şampiyonluklar kazanan Aycan Kurtcan, 9 Eylul Universitesi Hukuk Fakultesi'ni bitirip avukatlığa başladıktan sonra 24 yaşında aktif sporculuk kariyerini sonlandırdı. 26 ve 23 yaşlarında iki oğlu olan Kurtcan, bıraktığı pistlere yıllar sonra 2002'de 34 yaşında donup veteranlarda elde ettiği şampiyonluklarla yeniden zirveye cıktı.