İSTANBUL Silivri'de, bir tekstil fabrikasında calışan Ferdi Cek (26), boş zamanlarında sokaklarda hayvanlar icin klarnet calıyor.
Silivri'de bir tekstil fabrikasında calışan ve 4 yıl once klarnet calmayı oğrenen Ferdi Cek, boş zamanlarında sokaklarda muzik yapıyor. Daha once de sokak kopeklerinin yanına giderek klarnet calan Cek, onların ayağa kalkarak havlamasıyla şaşırmış, o anların yer aldığı video ise sosyal medyada buyuk ilgi gormuştu. Ferdi Cek, bu kez Tekirdağ'ın Corlu İlce Belediyesi'ne ait Gecici Hayvan Barınağı'nı ziyaret ederek, burada kalan hayvanlara klarnet caldı. Cek, bunun yanı sıra once manda daha sonra ise bir tavuk ciftliğine giderek, hayvanlara konser verdi.Muziği ve hayvanları cok sevdiğini soyleyen Cek, "Daha once de boyle bir projede yer almıştım. Ben aslında hayvanları anlamak icin onlara klarnet calıyorum. Onların bizlere zarar vermeyeceğini anlatmak icin biraz cabalamak istemiştim. Tepki almıştım sosyal medyadan. Hayvanları kullandığım soylendi. Ben boyle bir şey duşunmemiştim. Kesinlikle onları sevdiğim icin yani onlara destek olmak icin bu işi yapıyorum aslında. Fabrikada calışıyorum boş zamanlarım da bu işi yapıyorum. Benimsemek amacıyla bunu yapıyorum. Hayvanların sevgisini hissediyorum. Bakış acımı onlara doğru yoneltmek, hayvanları sevdiğimi hissettirmek istedim. Cunku huzur var onlarda" dedi.