İZMİR'in Bornova ilcesindeki ormanlık alan, kacak dokumler nedeniyle moloz ve hafriyat alanına dondu. Duruma tepki gosteren vatandaşlar, yetkililerden cozum bulunmasını istedi.
Bornova ilcesindeki Pınarbaşı semtinde bulunan ormanlık alan, moloz ve hafriyat dokum alanına dondu. Sanayi atıkları, inşaat ve evsel atıkların yanı sıra alkol şişeleri ile araba parcalarının da bulunduğu ormanda, kucuk caplı moloz dağları oluştu. Dokulen moloz ve hafriyat her gecen gun artarken, ormandan kotu kokular yayılmaya başladı. Gordukleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, bir an once onlem alınmasını istedi.
Ormanı copluk haline getirenlerin doğayı katlettiğini soyleyen Hakan Topaloğlu, "Bir gun canım sıkıldığı icin ormanda yuruyuşe cıkmıştım. Genellikle burada yururum ancak farklı bir yolu tercih ederim. Fakat bir gun yolumu değiştirdim ve buradaki molozları gordum. Once cok şaşırdım ve 'Burası bizim ormanımız olamaz' diye duşundum. Soyleyecek kelime bile bulamıyorum. İnsanlar molozlarını dokum sahalarına dokmek yerine doğayı katlediyorlar. Burası ormanın tam ortası. Kac tane ormanımız var? Nefes alabileceğimiz yerler azaldı. Buralara dokum yapılmasını ahlaksız olarak nitelendiriyorum. Gectiğimiz gunlerde tekrar gelip kendimce temizlik yaptım ve yaklaşık 200 icki şişesi topladım. Hadi onları topladım ama molozları nasıl toplayayım? Buraya bir onlem alınması gerekiyor. Hem insanlarımızın daha duyarlı olması hem de yetkililerin sorunu cozmesi gerekiyor" dedi.'DOĞAYA HAKARET EDİYORUZ'Ormandan gecerken rastgele atıkları gorduğunu ve şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Emre Gurpınar ise, "Ben, Pınarbaşı'nda doğup buyudum ve cocukluğumuz da bu ormanda oyunlar oynayarak gecti. Ailemizle de zaman zaman buralara gelip, yuruyuş yaparız. Bugun az ileride bulunan tarlalarımıza bakmak icin cıktığımda bu manzarayı gordum ve cok uzuldum. Resmen doğaya hakaret ediyoruz. Bunun farklı yolları var. Bu şekilde olmaz. Ben de gectiğimiz gunlerde evimde tadilat yaptım ama cıkan atıkları dokum alanına goturup, doktuk. Ormana dokulen molozlara baktıkca uzuluyorum. Gereken onlemin alınması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga TAHCI