İZMİR'in Karabağlar ilcesi, Fahrettin Altay Mahallesi'nde yaklaşık 1 ay once yapılan kanal calışması sonrası sokaklarda oluşan cukurlar ve asfalttaki derin yarıklar onarılmadı. Mahalleli hem yayalar hem de suruculer icin tehlike oluşturduğunu soyledikleri yolların onarılması icin yetkililere cağrıda bulundu.
Fahrettin Altay Mahallesi 65/20 Sokak'ta yaklaşık 1 ay once yapılan kanalizasyon calışmasında kazılan sokaklar, iş bitiminde tam olarak kapatılmayınca yolda cukurlar ve asfaltta derin yarıklar oluştu. Ozellikle yağmurlu gunlerde ici camurlu suyla dolan bu cukurlar, başta motosikletliler olmak uzere suruculere tehlike yaratmaya başladı. Yayalar ise kimi zaman ayağını burkanlar oluyor.

'SARI CİZMELİ MEHMET AĞA HESABI'Mahallede restoran işleten Besim Erguner, cevrenin berbat durumda olduğunu belirtip, "Belki 50 kez Belediyeye muracaat ettik, bir sonuc alamadık. Cukurlar belediyenin ayıbı, bizim değil. Sokaklardan ana caddeye kadar cukur. Sıfır aracla buradan ana caddeye gidi, gelelim alt takım zarar gorur. 1 ay kadar once yer altından boru cektiler, hala bu cukurlar burada duruyor. Esnaf olarak, vergisini odeyen biriyim. Kimse gelip buranın haline bir bakmıyor. Yazık, gunah. Burayı boyle acıp bırakmak hak mıdır? Gecenlerde buradaki cukura bir kadın duştu. Muracaat ettiğimizde 'geleceğiz' diyorlar. Ne gelen var ne giden. Barış Manco'nun guzel bir şarkısı vardı. 'Sarı cizmeli Mehmet ağa'. Burası da aynı hesap" dedi.'KAZMASINI BİLİYORLAR, TOPLAMASINI BİLMİYORLAR'Mahallede yaşayan Cenk Kaan Ersoy ise, "Yapmasını biliyorlar, kazmasını biliyorlar ama geri toparlanmasını bilmiyorlar. Bir kere boyle kazdıkları zaman senelerce boyle gidiyor. Bir tek burası değil, Uckuyular, Narlıdere, Urla her taraf aynı. Kazıp bırakıyorlar. Motosikletlilere tabii ki zarar veriyor, otomobillere de veriyor. Ben sırf cukura girdim diye motosiklet kazası yapmıştım. Ufacık bir cukura girip takla atmıştım ve bacağım 2 yerden kırıldı, platin takıldı. Ben genc olmama rağmen bacağım kırılıyorlarsa, yaşlıların ve cocukların neden kırılmasın" dedi.Motosiklet surucusu Eren Yılmaz, cukurlara girmekten motosikletinin aksamının bozulduğunu belirterek, "Arka amortisor zaten yok oldu. Buradaki cukurlara devrilenler oluyor. Genel olarak cok cukur var, yollar cokuyor. Adam akıllı yollar yapılmasını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Davut CAN