İZMİR'in Bornova ilcesinde, sokağa cıkma kısıtlamasını ihlal eden alkollu surucunun kullandığı otomobil, uygulama noktasında denetleme icin durdurulan otomobile carptı. Carpışmanın şiddetiyle ilerleyen otomobil ekip otomobile ile polis memuru Servet Cakır'a carpıp yaralanmasına neden oldu. Polis memuru Cakır, hastaneye kaldırılırken; kazaya neden olduktan sonra kacmaya calışan ve 110 promil alkollu olduğu belirlenen otomobil surucusu ise gozaltına alındı.
Sokağa cıkma kısıtlaması ve yılbaşı nedeniyle 1701/7 Sokak'ta yol denetimi yapan polis ekipleri, saat 00.45 sıralarında, 35 PIK 01 plakalı bir otomobil ile Emin Guven'in kullandığı 35 AR 9824 plakalı motosikleti durdurdu. Durdurulan iki surucusunun evraklarının kontrol edildiği sırada gelen Enver Mutlu'nun kullandığı yabancı plakalı otomobil, kontrol noktasında duran 35 AR 824 plakalı otomobile carptı. Carpmanın şiddetiyle ilerleyen otomobil ekip otosuna ve polis memuru Servet Cakır'a carptı. Duşup, başını yere carpan polis memuru Cakır yaralanırken, kazaya neden olan otomobil surucusu Mutlu, aractan inerek kacmaya başladı. Bu sırada denetlemesi biten motosiklet surucusu Emin Guven, peşine duşeret kacan otomobilin onune gecerek aracı durdurdu. Kcmaya calışan surucu Mutlu ise polise teslim edildi.
ALKOL TESTİ YAPTIRMAK İSTEMEDİOlay yerine sevk edilen trafik polisleri, otomobil surucusu Mutlu'ya alkol muayenesi yapmak istedi. Ancak, Mutlu alkolmetreye uflemek istemeyip, polislere direndi. Bunun uzerine sinirlenen bir polis memuru Enver Mutlu'ya, "Şu an bir polis yaralı. Daha fazla benim asabımı bozma. Terbiyesiz, ufle" diyerek, tepki gosterdi. Bunun uzerine ikna olan Mutlu'nun yapılan muayenesinde 110 promil alkollu olduğu belirlendi. Mutlu, gozaltına alındı. Yaralanan polis memuru Servet Cakır ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk mudahalesinin ardından, ambulansla Ege Universitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Cakır'ın sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.ARABADAN İNİP KACMAYA BAŞLADIKazaya neden olan otomobil surucusu Mutlu'yu yakalayıp, polise teslim eden Emin Guven, "Polislerle konuşuyordum. Bu sırada gelen bir otomobili polis durdurdu. Durmayan o otomobil ise polis otosuna ve bir polis memuruna carptı. Bu sırada kazaya neden olan surucu aracından inip, kacmaya başlayınca, peşinden gidip, az ilerde yakaladım. Gelen polis ekiplerine teslim ettim" diyerek, yaşananları anlattı.