ADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ozgur Kara, yılbaşı gecesinde de Covid-19 yoğun bakım servisindeki hemşirelerin ozveri ile calıştıklarını belirterek, "Eğer vatandaşlarımız yoğun bakımlarımızdaki hastaların durumlarını gorseydi, 24 saat maskelerini kesinlikle cıkartmazlardı" dedi.
81 il valiliğine gonderilen genelge kapsamında getirilen 80 saatlik sokağa cıkma kısıtlaması sonrası Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Covid- 19 yoğun bakım servisinde gorevli hemşireler, yeni yılı hastanede calışarak gecirdi. 1 yıl once Gaziantep'ten gonullu olarak pandemi servisinde calışmak icin buraya geldiğini belirten Mahide Karadut (54) 8 aydır Covid-19 servisinde gorev aldığını ve bolumunu değiştirmeyi duşunmediğini soyledi.

'HASTALIĞI CİDDİYE ALMAYANLAR BURAYA GELİNCE ANLIYOR'Karadut, hastalarını cok sevdiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın kesinlikle kurallara uyması gerekiyor. İnsanlar dışardan baktıklarında bu hastalık şaka gibi geliyor ama hastalığı gecirdiklerinde buraya geldikleri zaman işin ciddiyetini anlıyorlar. Ben bu hastalık yuzunden cocuklarımla ve torunumla goruşemiyorum. Onlarla telefonda goruşup hasret gideriyorum. Vatandaşlarımızın da bizim gibi mesafe kurallarına uyarak telefonla ozlemlerini bu surec bitene kadar gecirmeleri gerekiyor" dedi.'VATANDAŞLARIMIZ YOĞUN BAKIMLARI GORSEYDİ MASKEYİ HİC CIKARTMAZDI'Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ozgur Kara, sağlık calışanları olarak mesai gozetmeksizin ozveri ile calıştıklarını belirterek, "Halkımız yeni yıla evlerinde girerken, sağlık calışanlarımız vatandaşlarımızın sağlığı icin ozveriyle alanlarında calışmaya devam ediyor. Butun calışanlarımız kişisel koruyucu kıyafetlerle saatlerce ter dokerek calışıyor. Vatandaşlarımızın son donemlerde getirilen kısıtlamalara uyduğunu duşunuyoruz. Sağlık Bakanlığımız da hasta sayılarındaki duşuşleri her gun paylaşıyor. Hatırlatmakta fayda var. Yasaklar sizlerin sağlığı icin getiriliyor. Vatandaşlarımız buradaki yoğun bakımlarımızdaki hastaların durumlarını gorseydi eğer, kesinlikle 24 saat maskelerini cıkartmazlardı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Yusuf KANTARLI