Malatya'da 2021 yılının ilk bebeği Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dunyaya geldi. Yunus Emre adının verildiği bebeğin ailesinin yeni yıldan temennisi ise korona virusun biran once sona ermesi oldu.
2021 yılının ilk dakikalarında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Cocuk Servisi'nde dunyaya gelen erkek bebek yeni yılın ilk doğumu olarak kayıtlara gecti. Seher ve Emre Tutal ciftinin ikinci cocukları olarak dunyaya gelen bebeğe Yunus Emre ismi verilirken, anne Seher Tutal bebeğini kucağına aldığı icin cok mutlu olduğunu soyledi. Yeni yıldan temennisinin biran once bu pandeminin sona ermesi olduğunu ifade eden anne Tutal, "Bebeğimize Yunus Emre adını verdik. Yeni yıl herkese hayırlı olsun, salgın biran once bitsin. Cocuklarım artık dışarı cıksın, oynasınlar, maskelerden kurtulalım. 2020 yılı cok kotu gecti, cocuğumu bu hastalıkta nasıl doğrucam diye duşunuyordum, Allah'a şukurler olsun, iyi bir doğum gercekleşti" dedi.
Kadın Doğum Uzmanı Dr. Eyup Gokan ise 2021 yılının ilk bebeğinin 2 kilogram 800 gram olarak dunyaya geldiğini aktararak "Annemiz ve bebeğinin sağlık durumu iyi. Yeni yıldan beklentimiz Covid-19 salgınının biran once son bulması. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edelim. Bizlerde elimizden geleni yapacağız, halkımız bu konuda bize destek versin" diye konuştu. - MALATYA