İzmir'de İl Sağlık Mudurluğu bunyesinde oluşturulan ve mart ayında bu yana yeni tip koronavirus (Kovid-19) vakalarını ve temaslıları belirlemek icin gorev yapan filyasyon ekipleri, 2021'i gorev başında karşıladı.
İzmir Sağlık Mudurluğu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kent genelinde gorev yapan filyasyon ekiplerinin 2020 yılındaki tum ozel gunler gibi yeni yılda da gorevlerinin başında olduğunu soyledi.

Kovid-19 salgınıyla mucadelenin etkin bir şekilde surdurulduğunu dile getiren Kızılelma, şunları kaydetti:
"Kent genelinde gorevli 790 filyasyon ekibiyle bu gece de sahadayız. Pandemide başarılı olmak icin başından bu yana tum sağlık calışanları ozverili davrandı. Temizlik, maske ve mesafenin onemli olduğunu soyluyoruz. Ozellikle de kalabalık ortamlara girmemeliyiz. Vatandaşımız bu kurallara onem verirse salgınla daha guclu mucadele ediyoruz. Bizim icin yılbaşı kutlamasından daha onemli olan, salgının bitiş kutlaması. İnşallah o gunleri gorunce vatandaşımızla gercek kutlamayı yaparız."
"Yeni yılda dileğim..."
Filyasyon ekibinde gorevli sağlık calışanı Yusuf Balyan da mart ayından bu yana ekipte gorev aldığını belirterek, "Tum sağlık calışanları gibi ben de yoruldum ama vatandaşların iyileşmesi ve rahat bir şekilde yaşamlarını surdurmeleri icin calışmaya devam ediyorum. Vaka sayıları azaldı. Tum dileğim ve isteğim boyle devam etmesi." diye konuştu.
Filyasyon ekibinde gorevli doktorlardan Merve Tor da uzun suredir ailesiyle goruşemediğini ancak salgınla mucadelede yer aldığı icin gururlu olduğunu soyledi.
Vaka sayısındaki azalışın en cok sağlık calışanlarını mutlu ettiğini belirten Tor, salgınla mucadelede kurallara uymanın buyuk onem taşıdığını vurguladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı