MARDİN'de koronavirus tedbirleri kapsamında uygulanan ve 80 saat surecek sokağa cıkma kısıtlaması saat 21.00'de başladı. Kentte cadde ve sokaklar kısıtlamayla boş kalırken polis ve zabıta ekipleri de kentteki otellerde denetim gercekleştirdi.
İcişleri Bakanlığı genelgesiyle koronavirus tedbirleri kapsamında 81 ilde bu akşam 21.00'de başlayan ve pazartesi 05.00'e kadar surecek 80 saatlik sokağa cıkma kısıtlaması Mardin'de de başladı. Kısıtlamayla cadde ve sokaklar boş kalırken, guvenlik gucleri kentin değişik noktasında kurdukları uygulama noktaları ve gercekleştirdikleri yaya devriyeyle denetim yaptı. İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu ve Buyukşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de otellerin restoran ve eğlence merkezlerinde kontrol gercekleştirdi. Yetkililere kurallara uyulması yonunde uyarıda bulunuldu. Buyukşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı denetim gorevlisi Hıdır Yılmaz, İcişleri Bakanlığı'nın genelgesine gore otellere yonelik denetimlerini surdurduklerini ifade ederek, "Bu denetimler kapsamında vatandaşlarımızın sağlığı on plandadır. Amacımız ceza yazmak değildir. Amacımız halkın sağlığını korumak ve uyarılarda bulunmaktır. Yeni yılda halkımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Koronavirussuz bir 2021 diliyorum" dedi.

FOTOGRAFLI

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selim KAYA