ZONGULDAK'ta denetime katılan Vali Mustafa Tutulmaz, durdurduğu bir motosiklet surucusune izin kağıdını sordu. Motosiklet surucusunun mesai ibttiği gerekcesiyle "Az once attım ağabey" diye cevap vermesi uzerine Vali Tutulmaz, gecişine izin verdi.
Koronavirus tedbirleri kapsamında saat 21.00'da başlayan sokağa cıkma kısıtlamasının ardından Vali Mustafa Tutulmaz, Karaelmas Polis Merkezi'ni ziyaret etti. Polis ekiplerinin Soğuksu Semti'nde yaptığı denetime katılan Vali Tutulmaz, aracları durdurarak suruculerin ve aracta bulunanların izin kağıtlarını kontrol etti. Vali Tutulmaz, bir motosiklet surucusunu durdurarak izin kağıdını sordu. Balık restoranında kurye olduğunu ve son siparişini teslim ettiğini ifade eden surucu, "Az once attım ağabey. Mesai bitti" dedi. Vali Tutulmaz da tebessum ederek, "Geziyorsun da kaybol bak, ceza cok yuksek. Hadi bakalım bir daha boyle gezme" diyerek genci gonderdi. Surucu ise 'iyi akşamlar' diyerek korna calıp denetim alanından ayrıldı. Vali Tutulmaz da izinlerle ilgili yaşanan bir olayı anlatarak, "Adamın tarım izni var. Gidiyor ve balık tutuyor. Sahil Guvenlik yakalıyor ve cezasını da veriyoruz. İzinli insanlar sadece izinli alanında bunu kullanabilir. Onun da denetimini arkadaşlar yapıyorlar. Yakaladığımızda da cezasını kesiyoruz" dedi.
'KURALLARA UYULMASIYLA İYİ BİR AŞAMAYA GELDİK'Vali Tutulmaz, koronavirus salgınıyla ilgili kentteki son durum hakkında bilgiler verdi. Alınan tedbirlerle vaka sayısında iyiye doğru gittiklerini ifade eden Vali Tutulmaz, şoyle dedi: "Zaman zaman tedbirleri gevşettiğimiz de halk olarak bu sıkıntıyla baş başa kaldık. Ancak gelinen noktada son 20 gundur alınan tedbirler doğrultusunda iyi bir konumda ilerliyoruz. Burada vatandaşlarımız evlerinde kalarak alınan tedbirleri kurallara uyumasıyla iyi bir aşamaya geldik. Ama hala kat etmemiz gereken bir yol var. Bu yolu da birlikte giderek başarabiliriz. Bu kamunun, sağlık guclerinin ve guvenlik guclerinin alacağı tedbirlerle olacak bir iş değil. Vatandaşların son derece titiz ve dikkatli hareket etmeleri gerekir. Once kendi sağlıklarını duşunmeli ve bu alanda calışan kamu gorevlilerine destek olmaları lazım. Mart ayından bugune kadar gerek sağlık calışanlarımız gerek emniyet ve jandarma personelimiz buyuk bir fedakarlık gosterdiler."