Emel Muftuoğlu'nun en beğenilen şarkılarından birisi Hovarda şarkısıdır. Peki Hovarda şarkı sozleri nelerdir? Tum sozleri nelerdir?
[h=3]EMEL MUFTUOĞULU - HOVARDA ŞARKI SOZLERİ[/h]Hukum giymiş hayaller
Gorunmez uzaklarla
Gunah bunun neresinde
Sarıldık tuzaklarla
Yine de aşk boyun eğmez
Yine de aşk boyun eğmez
Yine de aşk boyun eğmez
Yasaklarla
A ciğerim soyle neyleyelim
Sevmeyelim de taşa mı donelim?
Bu yureği kimlere gosterelelim
Kim bilir kim bir aşk ile yanar
Bu yureği kimlere gosterelelim
Kim bilir kim yalan, yalan yalan
Sen arada sırada uğra bana
Hovardayım diye kıyma bana
Fikri firardayım uyma bana
Oyuna gelme aman, aman, aman
Aman aman
Hukum giymiş hayaller
Gorunmez uzaklarla
Gunah bunun neresinde
Sarıldık tuzaklarla
Yine de aşk boyun eğmez
Yine de aşk boyun eğmez
Yine de aşk boyun eğmez
Yasaklarla
Bu yureği kimlere gosterelim
Kim bilir kimdir aşk ile yanan
Sevmeyelim de taşa mı donelim
Bu yureği kimlere gosterelim
Kim bilir kim yalan, yalan, yalan
[h=3]EMEL MUFTUOĞLU KİMDİR?[/h]Emel Muftuoğlu 14 Ekim 1961'de İzmir'de doğmuştur. Pop şarkıcısı ve oyuncudur.
Anne tarafı Merdivenci ailesine mensup, aslen Afyonkarahisarlı olan Emel, babasının asker olması nedeniyle ilk ve orta oğrenimini farklı şehirlerde tamamladı. Meşhur olmadan once, yıllarca Afyonkarahisar TEK gorevlisi olarak calıştı.
1985 yılında profesyonel muzik hayatına ilk adımını Guneş Gazetesi'nin actığı muzik yarışmasında birincilik alarak attı. Aynı yarışmada ikincilik alan Erdal Celik'le bir ikili oluşturma kararı aldı. Emel-Erdal ikilisi, Atilla Ozdemiroğlu'nun kurdugu ART'den 1985 yılında "Oyle Bir Aşk" ve 1988 yılında da "Alaturka Benim Canım" isimli iki album cıkardı.
Emel'in Erdal ile muzikal ortaklığına son vererek solo kariyerine başlaması 1989 yılında gercekleşti.
Şahin Ozer Plak'la anlaştı ve 25 Eylul 1990 tarihinde bu muzik yapım firmasından yayınlanan "Karlar Duşer" isimli albumuyle iyi bir satış rakamı yakaladı. Albumdeki şarkılardan "Hangimiz?" haricindekiler Yunan şarkılarına Turkce soz yazılarak yapılmıştı. Ardından 5 Eylul 1992 tarihinde yayınlanan ikinci albumu "Faka Bastın" geldi. İlk albumdeki başarıyı aratmadı ve daha buyuk satış rakamlarına ulaştı. Muzik tarihinde billboardu yapılan ilk album olan "Faka Bastın"ın aynı adlı şarkısının klibini Sinan Cetin yonetti. O yıla kadar klipleri hep televizyon yonetmenleri cekiyordu. İlk defa bir sinema yonetmeni bir kliple izleyici karşısına cıkmıştı. "Faka Bastın" bir Şehrazat şarkısıydı. Bundan iki yıl sonra 12 Mayıs 1994 tarihinde Emel'ce isimli ucuncu solo albumu piyasaya cıktı. Bu albumun fotoğrafları ve imajı Fransa'da gercekleştirildi. "Korkuyorum", "Deli Et Beni", "Yeter" ve "Cal Beni" adlı şarkılar hit oldu. "Korkuyorum" klibi İlknur Bozkurt ile beraber cekilmişti ve lezbiyenlik teması işlenmişti. Bu, o zamanın Turkiye'si icin cok buyuk bir girişimdi.