Efsane TV şovu, İbo Show, yılbaşı programı ile izleyenleri ekrana bağlayacak. Ozel konukları ile izleyenlere eğlenceli anlar yaşatacak olan Show'un ozel konuklarından biri de Hande Yener. Peki, Hande Yener kac yaşında, nereli? İbo Show'un konuğu Hande Yener kimdir?
[h=3]İBO SHOW YILBAŞI OZEL KONUĞU HANDE YENER KİMDİR?[/h]Doğum tarihi: 12 Ocak 1973

Kac yaşında: 47 yaşında
Nereli: Kadıkoy, İstanbul
Boy: 1,64 m
Makbule Hande Ozyener (d. 12 Ocak 1973), bilinen sahne adıyla Hande Yener, Turk şarkıcı. Cıkış yaptığı 2000'lerin başından itibaren pop listelerinde ust sıralara yukselen şarkılarıyla Turk pop muziğinde kendine yer edindi. Muziğinin yanı sıra kıyafetleri ve değişkenlik gosteren imajıyla da adından bahsettirdi. Zaman zaman muzikal tarzında da değişiklikler yaptı; bir donem pop muzikten elektronik muziğe geciş yapsa da bu donem kısa surdu ve tekrar pop muzik yapmaya başladı. Kariyerindeki değişken adımları koşe yazarları tarafından bircok kez incelenerek yorumlandı, meslektaşı Demet Akalın ile yaptığı atışmalar Turkiye'de magazin gundemini sık sık meşgul etti.
Kadıkoy, İstanbul'da doğan Hande Yener, ortaokul eğitimi sonrasında ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyince Erenkoy Kız Lisesi'ne başladı ancak bu okulu ikinci sınıfta terk ederek evlendi. Kucuk yaşlarından beri hayalini kurduğu şarkıcılığı yapabilmek icin yirmili yaşlarının başında Sezen Aksu'ya ulaşmaya calıştı ve tezgÂhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hulya Avşar aracılığıyla Aksu'yla tanıştı. Aksu'nun yanında bir donem geri vokallik yaptıktan sonra Altan Cetin ile calışarak hazırladığı ilk studyo albumu Senden İbaret'i 2000 yılında yayımladı. Bu albumun ardından MU-YAP sertifikalı Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002), Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004) ve Apayrı (2006) dahil olmak uzere ceşitli başarılar yakalayarak 2000'lerin en iyileri arasında gosterilen albumler hazırlayıp satışa sundu. Nasıl Delirdim? (2007) albumuyle tarzını elektronik muziğe kaydırarak birkac albumunde pop muzikten uzaklaştı. Kariyerinin ilk on yılını oluşturan bu donemde "Yalanın Batsın", "Sen Yoluna... Ben Yoluma...", "Acele Etme", "Kırmızı", "Kelepce", "Aşkın Ateşi", "Kibir" ve "Romeo" gibi bircok şarkısı Turkiye'de listelerin ust sıralarına cıktı.
Şarkıcının elektronik muzik donemindeki calışmaları eleştirel ovgu yakalasa da pop muziğe kıyasla ticari kayıp yaşamasının onune gecemedi ve bu durum yapım şirketleriyle de ceşitli sorunlar yaşamasına yol acarak iki kez yapım şirketi değiştirmesiyle sonuclandı. Boylece Yener, elektronik muzik donemini birkac yıl icinde noktalayarak Hande'ye Neler Oluyor? (2010) albumuyle hem pop muziğe hem de pop listelerine geri dondu. Kariyerinin ikinci pop donemindeki albumleri sık sık ilk donemindeki albumlerle kıyaslanarak karışık eleştiriler toplasa da ozellikle Mukemmel (2014) ve Hepsi Hit (2016-17) albumlerinden cıkan bircok şarkısı ulkesinde yılın en cok dinlenen pop şarkıları arasına girdi. Bu yıllarda "Bodrum", "Ya Ya Ya Ya", "Naber", "Sebastian", "Mor", "Bakıcaz Artık" ve "Beni Sev" gibi bircok şarkısı Turkiye'de listelerin ust sıralarına cıktı.
Yener, hayranı olduğu Madonna başta olmak uzere bircok isimden etkilendi. İmajı, klipleri ve canlı performansları Madonna'nın da aralarında bulunduğu ceşitli şarkıcılarla benzer bulunarak sıkca karşılaştırıldı. Turkiye'de 2000'li yıllarda tek bir albumu bir milyondan fazla satan az sayıdaki şarkıcıdan biri olarak kayıtlara gecti. 2013'te YouTube'da en cok izlenen Turk şarkıcı oldu. 2000'lerin sonunda birkac yıl ulkesinde gey ikonu olarak anılan Yener, bu surecte Turkiye'de LGBT haklarının ilerlemesini talep eden bazı acıklamalar yaptı ancak sonraki yıllarda LGBT konularında sessiz kalması uzerine eleştirilerle karşılaştı. 2010'ların ikinci yarısında iş hayatına atıldı ve donemsel olarak ceşitli gece kulubu ve plajların işletiminde gorev aldı. Bugune kadar beş Altın Kelebek Odulu ve dort Kral Turkiye Muzik Odulu dahil olmak uzere onlarca odul kazandı.
Diskografi
Ana madde: Hande Yener diskografisi
Senden İbaret (2000)
Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002)
Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004)
Apayrı (2006)
Nasıl Delirdim? (2007)
Hipnoz (2008)
Hayrola? (2009)
Hande'ye Neler Oluyor? (2010)
Teşekkurler (2011)
Kralice (2012)
Mukemmel (2014)
Hepsi Hit Vol. 1 (2016)
Hepsi Hit Vol. 2 (2017)
Carpe Diem (2020)
[h=3]İBO SHOW HANDE YENER ŞARKILARI[/h]Hande Yener birbirinden guzel şarkıları İbo Show'da soyleyecek.