MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ersan Saner'e yeni yıl dolayısıyla birer tebrik mesajı yolladı.
MHP kaynaklarından alınan bilgiye gore Bahceli, "Sayın Cumhurbaşkanım" sozleriyle hitap ettiği Aliyev'e mesajında "Turkiye-Azerbaycan iki devlet tek millet kabul ve kavrayışının tarihe mal olmuş iki guzide ve guclu ulkesidir. Biz dosttan ote ve once kardeşlik bağlarıyla bağlanmış, coğrafyaları ayrı olsa bile hayalleri ve hedefleri bir olan Turk milletinin evlatlarıyız." ifadelerini kullandı.

Mesajında, "2020 yılı sorunların karmaşasında gecmiş olsa da, zat-ı devletlerinin liderliğinde, kahraman neferlerinizin bizzat mudahale ve mucadelesiyle Karabağ'da muazzam bir zafer kazanılmıştır." ifadelerine yer veren Bahceli, şunları kaydetti:
"Bu zafer haklı bir davanın, Hakk'a riayet eden bir inanmışlığın mukafatıdır. Hic kuşkusuz Ankara ile Baku'nun kalbi bir atmaktadır. İki ulke arasındaki ilişkilerin guclenmesinde, hak ettiği seviyelere yukselmesinde tarih ve millet huzurunda iftiharla soylemek isterim ki sizin de buyuk bir payınız bulunmaktadır. Zatıalinizin ve şahsınızda tum Azerbaycanlı soydaşlarımın yeni yılını muhabbetle tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı gonulden paylaşıyorum."
KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'na mesaj
Bahceli, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a yolladığı mesajda, "İlk turu 11 Ekim 2020, ikinci turu 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seciminde mustesna bir coğunlukla KKTC Cumhurbaşkanı secilmeniz milli davamız Kıbrıs'ta buyuk bir heyecan dalgasına yol acmıştır." değerlendirmesini yaptı.
Mesajında "Ada'daki Turk varlığının haklı mucadelesini Turkiye ile dayanışma ve eş gudum halinde surdurme cabanız her turlu takdirin ustundedir." goruşune yer veren Bahceli'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:
"Kıbrıs Turkluğu geleceğe umitle bakarken, acziyet ve teslimiyeti yeni yonetim vasıtasıyla guclu bir şekilde kenara itmiştir. Desteğimiz, duamız, mucadelemiz KKTC'nin meşru, hukuki, adil, hakkaniyetli ve eşit haklara sahip bir devlet yapısı altında uluslararası sistemde tanınması, haklarının teslimi yonundedir. Bu duygu ve duşunceler zatıalinizin ve şahsınızda Kıbrıs'ta hayat ve varlık mucadelesi veren butun kardeşlerimin yeni yılını tebrik ediyor, en halisane selam ve hurmetlerimi paylaşıyorum."
MHP Genel Başkanı Bahceli, KKTC Başbakanı Ersan Saner'e yolladığı mesajda ise şunları kaydetti:
"Dunyanın ve bolgemizin icinden gectiği hassas ve karmaşık donemde ustlendiğiniz tarihi sorumluluk vesilesiyle Kıbrıs davamıza en iyi şekilde hizmet edeceğinize gonulden inanıyorum. KKTC'de sizin başkanlığınızda kurulan koalisyon hukumetinin guvenoyu alarak mucadelesine kararlılık ve istikrar icinde devamı memnuniyet vericidir. Kıbrıs davamızın muhafazası, uluslararası toplum nezdinde mudafaası maksadıyla yapacağınız calışmalarda desteğimiz ve duamız sizlerledir. Şahsınızı ve hukumetinizde gorev alan sayın bakanları kutluyorum. Bu duşuncelerle yeni yılınızı tebrik ediyor, en icten selam ve saygılarımı paylaşıyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Buket Guven