Onlar 'Aralık'ta cereyan kapmak istiyor
Sosyetenin onde gelen isimlerinden Şirin Yalcın ve Elif Germiyanlıgil kardeşler, kurdukları Aralık Derneği'ni, calışma şekillerini ve yakında cıkarmayı planladıkları dergilerini Şamdan Plus'a anlattı..
Şirin Yalcın: Universiteden mezun olduktan sonra otistik cocukların okuduğu bir okulda etut ablalığı yaptım. Yani sosyal sorumluluğun hep bilincindeydim. Biz gercekten faydalı bir iş yapmayı amaclıyorduk ve bu dernek bizim hayallerimizi susluyordu.
Elif Germiyanlıgil: Hicbir zaman bir butik acmak, ya da bir mağaza acıp bir şeyler satmak gibi duşuncemiz yoktu.
Eğitim programlarına başladığımızda ne kadar ilgi ile karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Şu an burada eğitime katılanların ucte biri burslu. Ulkemizde kultur seksen yılda cok kilometre yol kat etse de, gereken değeri bulamadı. Biz burada devreye giriyoruz. Somut bir yardım olmasa da, insanlara ufuk acma, yol gosterme konusunda ışık tutan bir derneğiz.
Ş.Y: Biz burada bilgiye merak duyan insanları bir araya getiriyoruz; oğrenmenin okullarla ve oğretim hayatlarıyla sınırlı olmadığını, bunun hayat boyu devam eden bir surec olduğunu vurguluyoruz. Toplumun tum sektor ve kuruluşlarını ortak bir paydada buluşturan projeler uretiyoruz.
E.G: Mesela '10 bin Cocuk Tiyatroya' adlı kampanyamızı başarıyla gercekleştirdik. Şimdiki hedefimiz 100 bin cocuk. Bir başka calışmamız ise Sosyal Hizmetler Mudurluğu'ne bağlı yuvalardan 25 cocuğun bir yaz boyunca muzik dersi almalarını sağlamaktı. Yaz sonunda 25 oğrenci Habitat Parkı'nda unutulmaz bir konser verdi.
Ş.Y: Devam eden diğer bir calışmamız da 'Okullara Muzik Doluyor' kampanyası. Poşetler tasarlayıp, satışından elde edilen gelirle devlet okullarına piyano aldık.
E.G: Biz gonulden ve sistemli calışıyoruz. Sonucta birbirimizi cok iyi tanıyoruz, yani abla-kardeş olmamız avantaj bizim icin.
Ş.Y: Hani buyuklerimiz bizi hep "Aralıkta kalma, cereyan kaparsın" diye uyarırdı ya, biz de galiba cereyan kapmak istedik. Birbirimizden, yazarlarımızdan ve okullarımızdan cereyan kapmak icin bir dergi cıkartmaya hazırlanıyoruz.
E.G: Kultur-sanat dergimiz uc ayda bir cıkacak. Yayın yonetmeni İskender Savaşır. Kurslarımızla yaklaşık 200 kişiye ulaşabiliyoruz ama buradaki sohbetleri ve makaleleri daha fazla insanla paylaşmak istedik.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Magazin
- Onlar 'Aralık'ta cereyan kapmak istiyor