Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Batı Afrika ulkesi Benin'de gercekleştirdiği yardım organizasyonlarıyla bolgedeki mazlumlara umut ışığı oldu.
Dernekten yapılan acıklamaya gore, Afrika ulkeleri başta olmak uzere dunyanın bircok bolgesindeki muhtaclara yardımlar devam ediyor.
Cansuyu Derneği, yardım organizasyonu kapsamında, Batı Afrika Ulkesi Benin'in farklı bolgelerinde 3 kulliye inşa etti. So-Ava Eyaletine bağlı Sotchanhoue koyunde inşa edilen Hacı Semiye Kulliyesi, Hevie Eyaletine bağlı Houimin koyunde inşa edilen Ferhat ve Gullu Koc Kulliyesi ile Hevie Eyaletine bağlı Hounzevie koyunde inşa edilen Hacı Hayrunnisa Kulliyesi buyuk bir coşku ile acıldı.
Benin'de buyuk bir ihtiyacı karşılayacak olan, cami ve okuldan oluşan kulliyelerde, insanlar ibadetlerini yapabilecek ve oğrenciler eğitimlerine devam edebilecek. Okullarda Arapca, Fransızca gibi derslerin yanı sıra din eğitimi de verilecek.
Dernek, Afrika'daki muhtac insanların kalkınması ve kendi ayakları uzerinde durabilmesi amacıyla gercekleştirdiği projesi kapsamında, Benin'de yaşayan muhtac ailelere 200 tane canlı hayvan dağıtımı gercekleştirdi.
Dernek, hayırsever vatandaşların emanetleriyle alınan adak, akika ve şukur kurbanları keserek, Beninlilere dağıttı. Binlerce mazlum ve muhtacın faydalandığı faaliyet sayesinde, insanların hanelerine sevinc ve kurban etleri girmiş oldu.
Afrika ulkelerinde hem somuru hem de maddi imkansızlıklardan dolayı Kur'an-ı Kerim'e ulaşamayan Beninli mazlumlar icinde destekte bulunan Cansuyu Derneği ekipleri, kendi yerel dillerinde basılan 5 bin Kur'an-ı Kerim meali dağıttı.
23 su kuyusu acıldı
Derneğin, Benin'de gercekleştirdiği yardım organizasyonu kapsamında Atlantique, Littoral, Mono, Kouffo, Oueme ve Plateau eyaletlerinin kurak bolgelerinde binlerce mağdur ve muhtac icin 23 temiz su kuyusu acıldı.
Acılan su kuyuları hem bolgedeki binlerce mazlumun temiz ve sağlıklı icme su ihtiyacını karşılayacak hem de camurlu suyun onune gecerek kolera başta olmak uzere bircok hastalığın engellenmesine vesile olacak.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatoru Mesut Ceylan, derneğin Benin'deki mazlum ve muhtaclar icin buyuk faaliyetler gercekleştirdiklerini ve onlara umut ışığı olduklarını ifade etti.
Bolgedeki eksiklikleri tespit ederek, hayırsever vatandaşların desteğiyle buyuk bir yardım organizasyonu duzenlediklerini aktaran Ceylan, 3 buyuk kulliye acılışından temiz su kuyularına, canlı hayvan dağıtımlarından Kur'an-ı Kerim meali dağıtımına kadar bircok faaliyet gercekleştirdiklerini anlattı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zeynep Rakipoğlu