Gectiğimiz gunlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Cinli teknoloji şirketi OPPO ile Samsung'un Turkiye'de akıllı telefon ureteceği iddialarından bahsetmiştik. Bu gelişmenin gundeme gelmesinden hemen sonra da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan onaylama gelmişti. Dunya Gazetesi, OPPO'nun bir sure once kiraladığı o uretim tesisini goruntuledi.
Edinilen bilgilere gore OPPO, Tuzla'da bulunan bir fabrikada akıllı telefon uretimi yapacak. Bu uretim tesisinin Tadım Kuruyemiş'e ait olduğu, bir suredir de boş kaldığı belirtiliyor. Ayrıca şirket, Turkiye'ye yatırım yapma kararını acıklamadan once de soz konusu fabrikayı kiralamış. Bu surecin 2 ay once tamamlandığı, şirketin fabrikadaki uretim tesisini hazırlamaya başladığı ifade ediliyor.
[h=2]İşte OPPO'nun akıllı telefon ureteceği o tesis[/h]
OPPO, Tuzla'daki tesisinde 1.000 eleman calıştıracak. Hatta bu bağlamda işe alım ilanları da yayımlayan şirket, guvenlik gorevlisinden muhendisine kadar her pozisyon icin de arayışlarını surduruyor. Calışmaları bir an once tamamlayıp harekete gecmeyi planlayan şirket, 2021 yılında faaliyetlere başlamayı planlıyor.
OPPO'nun kiraladığı fabrika, kapalı alanıyla birlikte 6.405 metrekarelik oturuma sahip. Şirket, bu tesiste ureteceği akıllı telefon modellerini hem Turkiye pazarında hem de dış pazarlarda satışa sunacak. Yani OPPO'nun 50 milyon dolarlık yatırımıyla birlikte Turkiye icin yeni bir ihracat kapısı da aralanmış olacak. Oppo Turkiye Genel Muduru Weijian Zhou, Find, Reno ve A serisine ait yeni modellerin, bu tesiste uretileceğini ifade ediyor.