Muş Milli Eğitim Mudurluğunce, koylerde gorev yapan oğretmenler icin materyal hazırlama basım destek noktası acıldı.
Ataturk İlkokulunda tahsis edilen bir sınıfta kurulan destek noktasının acılışına katılan Vali Yardımcısı Alay Yazıcı, oğretmenler arasında yardımlaşmayı tesis etmeyi cok onemsediklerini soyledi.
Muş'ta acılan destek noktasının, Turkiye'de bir ilk olduğunu belirten Yazıcı, "Oğretmenlerimiz buradan cıktılarını alıp eğitime destek olacaklar. Emeği gecenlere teşekkur ederiz." dedi.
Milli Eğitim Muduru Enver Kıvanc ise Araştırma ve Geliştirme Birimi personelinin fikriyle projenin uygulandığını kaydetti.
Koylerde gorev yapan oğretmenlerin hazırdladıkları materyallerin oğrencilere ulaştırılmasında kolaylık sağlamak amacıyla destek noktasının acıldığını ifade eden Kıvanc, şoyle konuştu:
"Turkiye'de bir ilki gercekleştirdiğimize inanıyorum. Bazı koy okullarımızda bilgisayar, bazılarında internet yok. Yani dezavantajlı durumdaki koy oğretmenlerimiz şehir merkezine geldiklerinde oğrencileri icin her turlu materyali hazırlayabileceği ortamı oluşturduk. Daha onceden oğretmenlerimiz sıkıntı yaşıyordu. Bundan sonra oğretmenlerimiz istedikleri zaman burada ucret odemeden oğrencilerine materyal hazırlayarak oğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacaklardır. Aynı mekanda bir kutuphane de oluşturduk. Oğretmenlerimiz oğrencileri icin kitap değişimi yapabilecek. Bu anlamda cocuklarımıza daha fazla kitap okuma imkanı sağlayacaklar."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sabri Yıldırım