Milli Eğitim Bakanlığı, 2021 - 2022 eğitim yılından itibaren ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda satranc derslerinin secmeli olarak verileceğini acıkladı. Yeni alınan kararla birlikte 5 milyonun uzerinde ortaokul oğrencisinin, satranc eğitimi alması hedefleniyor.
Turkiye Satranc Federasyonu, secmeli satranc dersleri icin 25 binin uzerinde devlet okulunun satranc sınıflarıyla donatıldığını ve binlerce oğretmene satranc antrenorluğu eğitimi verildiğini acıkladı. Onumuzdeki sene mufredata girecek bu secmeli dersle birlikte, ortaokul oğrencileri haftada 2 saat satranc eğitimi gorecek.
[h=2]“Eğitim dunyasında tum cocuklarımızı satranc sporu ile tanıştırmaya hazırız”[/h]
Turkiye Satranc Federasyonu (TSF) Başkanı Gulkız Tulay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu bu kararla birlikte, satranc derslerinin Satranc Eğitim Programı cercevesinde secmeli ders olarak verileceğini belirtti. Sanat ve Spor kategorisi altında secmeli satranc dersini secen oğrenciler, haftada 2 saat satranc eğitimi alacak.
Gulkız Tulay, konuyla ilgili duşuncelerini şu sozlerle ifade etti; "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selcuk'a satranc sporuna verdikleri destek ve alınan karar icin teşekkur ederiz. TSF olarak ana sponsorumuz Turkiye İş Bankası ile 25 binin uzerinde devlet okullarımızı satranc sınıfları ile donattık. MEB ile yaptığımız calışmalar ile binlerce oğretmenimize antrenorluk eğitimi verdik. Biz, tum cocuklarımızı satranc sporu ile tanıştırmaya hazırız"
Tulay, Turkiye Satranc Federasyonu sayesinde cocukların 4 yaşında satrancla tanışmalarına olanak sağladıklarını, Turkiye’nin artık bir satranc ulkesi olarak gorulmeye başlandığını dile getirdi. Satranc derslerinin, cocukların stres doneminde sağlıklı karar verme yeteneklerini geliştirmeyi hedeflediğini belirten federasyon başkanı, cocukların ileride pes etmeyi değil, hatalarından ders alarak hayata daha farklı bakmayı oğreneceklerini dile getirdi.