Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Ozdemir, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajda, "Yarınlara umutlu bakıyoruz. Turk futbolunun kalıcı şekilde nefes almasını sağlayacak yeni adımlar atmayı planlıyoruz. Sporun evrensel değerlerine sahip cıkarak dostca rekabet icerisinde bir yıl gecirmeyi umut ediyoruz. Pandeminin yaralarını kavgayla değil ancak birlik ve beraberlikle sarabiliriz" ifadelerine yer verdi.
TFF Başkanı Nihat Ozdemir, yeni yıl oncesinde bir mesaj yayınladı. Başkan Ozdemir'in mesajı şoyle:
"Olağanustu gunler gecirdiğimiz, bizlere her şeyin başının sağlık olduğunu hatırlatan bir yılı geride bırakıyor, inşallah guzel gunler yaşayacağımız 2021 yılına giriyoruz.Oncelikle yeni yılın ulkemiz, milletimiz ve tum insanlık icin hayırlara vesile olmasını diliyorum.2020 yılında ulkemizi ve dunyayı saran pandemi, spor dunyamızı derinden etkiledi. Liglere ara verildi, uluslararası turnuvalar ertelendi. Başta sağlık calışanlarımızın buyuk cabaları ile bu zor zamanlarda tum tedbirleri alarak futbola devam ettik, tum paydaşlarının fedakarlıkları ile maclarımız devam ediyor.Yeni yılda da sabır gerektiren bir donem bizleri bekliyor.Liglerimiz, turnuvalarımız ve organizasyonlarımız yeni normale gore surecek. En buyuk isteğimiz, sağ salim bir şekilde sezonumuzu tamamlamak.Ayrıca da cok ozlediğimiz futbol seyircisine kavuşmak. İnşallah onumuzdeki aylarda bu ozlemimiz sona erecek.Uluslararası alanda cok onemli macların arifesindeyiz.A Milli Takımımız ile 2022 FIFA Dunya Kupası elemeleri ve yaz aylarında pandemi nedeniyle ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin heyecanını yaşayacağız. Hollanda, İtalya, Norvec, Galler, İsvicre gibi onemli rakiplerle karşılaşacağız.Umit ediyorum ki 'Bizim Cocuklarımız' ulkemizi gururlandıran başarılara imza atacak, dunya ve Avrupa bizleri konuşacak. 2021 yılı Turkiye'nin yılı olacak.Ulke olarak 29 Mayıs'ta Ataturk Olimpiyat Stadı'nda UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmanın gurur ve onurunu yaşayacağız.Hazırlıklarımız neredeyse tamamlandı, şimdi sabırsızlıkla finali bekliyoruz. Ulkemize yeni turnuvaların kapısını acacak bir organizasyonla gucumuzu dunyaya bir kez daha gostereceğiz.Yarınlara umutlu bakıyoruz.Federasyon olarak onemli sponsorluk anlaşmalarına imza attık. Yeni yılda, yeni iş birlikleriyle daha da gucleneceğiz.Kuluplerimizi rahatlatacak bircok karara imza attık.Yılın son gunlerinde Digiturk ile yeni yayın sozleşmemizi imzaladık ve kuluplerimize odemelerini yaptık.Turk futbolunun kalıcı şekilde nefes almasını sağlayacak yeni adımlar atmayı planlıyoruz.Kuluplerimizle ortaklaşa, kalıcı cozumler ureterek uluslararası alanda Turkiye'ye yakışır bir duruma gelmek ana hedefimiz olacak.Sporun evrensel değerlerine sahip cıkarak dostca rekabet icerisinde bir yıl gecirmeyi umut ediyoruz.Pandeminin yaralarını kavgayla değil ancak birlik ve beraberlikle sarabiliriz.Geride bıraktığımız yılın en onemli olayı olan Medipol Başakşehir kulubumuzun PSG macında ırkcılığa gosterdiği tarihe gecen ve cığır acan 'kırmızı kart', onumuzdeki senelerde bu illetle mucadelede dunya icin rehber olacak.Umutla gireceğimiz yeni yılda şimdiden A Milli Takımımızla birlikte ulkemizi olimpiyatlar, paralimpik oyunları, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası ve uluslararası musabakalarda temsil edecek tum takımlarımıza ve sporcularımıza başarı diliyorum.Tum alanlarda başarıdan başarıya koştuğumuz, aşı ve tedavi konusundaki gelişmelerle birlikte tekrar bir araya geldiğimiz bir sene gecirmeyi temenni ediyorum.Bu duygularla 2021'in futbol ailemize, milletimize ve tum insanlığa başta sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutluyorum."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı