BİTLİS'in Adilcevaz ilcesine bağlı Aydınlar beldesinde yaşayan Orhan Emen (50), kar yağışı nedeniyle yolu kapanan atolyesine gidemeyince kureme aracı yaptı. Yaptığı kar kureme aracını traktorune monte eden Emen, hem kendi yolunu hem de yaşadığı mahallenin yollarını temizliyor.
Adilcevaz ilce merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Aydınlar beldesinde yaşayan 8 cocuk babası Orhan Emen, 4 yıl once guvenlik koruculuğundan emekli oldu. Demir doğrama ile lastik tamir atolyesi acan Emen ayrıca traktor alıp, yaz aylarında ciftcilikle uğraşmaya başladı. Emen, kar yağışı nedeniyle atolyesinin yolu kapanınca kar kureme aracı yapmaya karar verdi. Kullanılmayan aletler ile su borularından kureme aracı yapan Emen, onu traktorune monte etti. Artık evi ile atolyesi arasında bulunan 500 metrelik yolu kendisi temizleyen Emen, yaşadığı mahallenin yollarını da acıyor.

Yaşadığı mahallede takdirle karşılanan Emen, evinden cıkıp atolyesine giderken veya atolyesine gelmek isteyen muşterilerinin kar nedeniyle zorluk yaşamaları uzerine kureme aracı yapmaya karar verdiğini soyledi. Hem kendisinin hem de mahallede yaşayanların memnun olduğunu anlatan Emen, "Yoğun kar yağışı nedeniyle koy yolları kapanıyor. Ben de iş yerime gitmekte zorlanıyordum. Buna bir cozum bulmam gerekiyordu. Evde bulunan ot tırmığı ve demir cubukları alıp işleyerek birbirine kaynak ettim. Bu yaptığım kar kureme aletini traktorumun arkasına monte ettim. Bu icadı yapmak yaklaşık 2 gunumu aldı. Evim ile iş yerimin arası 500 metre, bu alanı da yaptığım kureme aracıyla acabiliyorum. Demir doğrama ve lastik tamir dukkanıma gelen muşterilerim beklesinler, mağdur olsunlar istemiyorum. Kar kureme aracımla hemen yolları acabiliyorum. Sadece kendi yolumu değil, koyun butun yollarını da bu yontemle acıyorum" dedi. Aydınlar beldesi sakinleri ise, "Artık bir kureme aracı olduğu icin cok rahatız. Orhan Emen hazır bekliyor. Kar nedeniyle yolların kapanmasından artık korkmuyoruz. Ozel İdare veya belediye ekiplerini beklemeden mucidimiz sayesinde yollarımız acılıyor. Koyde yaşayanlar olarak kendisine teşekkur ediyoruz" diye konuştular.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Barış KUL