Alman Glamour dergisinin haberi her iki kişiden biri hayatında en az bir kez aldatıldığını ortaya koyuyor! Ustelik araştırmacılar artık aldatmanın nedenlerini de bulmuş durumdalar.

Kadınlar, potansiyel aldatma gudulerini genellikle arkadaş cevrelerinde ozgur bırakıyorlar ve iclerinde yaklaşık yuzde 70'i icin bu olay ‘Sadece bir kez' gercekleşiyor. Erkekler ise eşlerini aldattıkları kadınlarla coğunlukla tesadufen tanışıyorlar. Orneğin, alışverişte...

Tabii sadece orada da değil. Uc erkekten biri, işyerinde boylesi bir deneyim yaşamayı tercih ediyor. Bu tur bir ilişki daha uzun surduğu gibi, erkeklerin ucte birini rahatsız da etmiyor!

Aldatma nerede başlıyor?

Alman Glamour dergisinin yaklaşık 1500 kadın ve erkek uzerinde yaptığı araştırmaya gore kadınların yuzde 50'si, 20-35 yaş arasında aldatmaya eğilimli. Bu gruptaki kadınların yuzde 65'i eşlerini sadece bir kez aldatırken, yuzde 27'si aldatma sonrasında uzun bir ilişki yaşıyor.

Yuzde 57'lik bir oran icin opuşme aldatma sayılırken, grubun yuzde 20'si el ele tutuşmayı bile aldatmadan sayıyor.

Yuzde 9'luk bir kısmı ise kendini başka bir erkekle sevişirken duşunmek bile aldatmanın ilk aşaması.

Eşlerini aldatmış kadınların yuzde 59'u bunu saklama taraftarı. Yuzde 47'si en yakın arkadaşlarına, ancak aşık olduklarında itiraf ediyorlar.

Her uc kadından biri ise erkeğin neler olup bittiğini bilmesi gerektiği goruşunu paylaşıyor.

Eşimin unuttuğu jestlere vuruldum

Aslında eşimi cok seviyordum. Yine de bir iş gezisi sırasında aldattım. Eşimi aldattığım erkek bana şık davranıyordu. Onun direkt ve emrivaki tavırlarından cok etkilendim. Cunku eşim bu tur jestler yapmayalı cok oluyordu. İlişkim altı ay devam etti. Daha sonra kendimi suclu hissetmeye başladım ve eşimden ayrıldım. Aradan uc ay gectikten sonra eşimle ilişkimizi yeniden gozden gecirmeye karar verdik, ancak o guveni bir turlu kuramadık. Şimdi eşimi aldattığım kişiyle evliyim ve cok mutluyum.

Eşime benzeyen bir kadın sectim

Eşimi aldatmam planlı bir şey değildi. Onunla bir kulupte tanıştım, eşime benzerliği beni cok şaşırtmıştı. Ve bu yasak ilişkim sırasında kendime ait bir şeyleri keşfettiğimi gordum: Altı yıllık bir evliliğin ardından kadınlarla hálá flort edebiliyor ve onları heyecanlandırabiliyordum. Diğer kadına duyduğum cinsel ve duygusal hislerim, eşime karşı durust olmamı gerektiriyordu. Ne onu, ne de kendimi daha fazla aldatamazdım. Eşimden ayrıldım.

Aldatan kadınların oykulerini yazdı

‘Etekli İktidar' adlı ilk kitabıyla buyuk ilgi goren gazeteci Sinan Akyuz, ‘Aldatma' konusuna, yeni kitabıyla farklı bir boyut getiriyor. Akyuz, ‘Bana Sırtını Donme' adlı yeni kitabında aldatma ve aldatılma uzerine oykuler anlatıyor.

Kadınları sorgulayan bir erkeğin bakış acısından gercek kadın oykulerini okurken, kimi zaman ofkelenecek, kimi zaman da yalnızlık hakkında yeni yargılara varacaksınız. Ne dersiniz, aldatmak, aldatılmak bahane. Sorun yalnızlıkta mı sizce de?

Beş soruyla aldatma gerceği

Hangi erkekler aldatır?

Son araştırmalara gore sadakat ve sadakatsizlik, henuz hamilelik sırasında oluşuyor. Testesteron oranları yuksek erkekler (uzun boylu ve koşeli ceneli) aldatmaya minyon yapılı erkeklerden daha eğilimli. 40-50 ve 30-40 yaş arası erkekler eşlerini en fazla aldatan yaş grupları.

Eşinizin sizi aldattığını duşunuyorsanız, ne yapmalısınız?

Onu karşınıza alıp konuşmak kesinlikle yanlış bir davranış. Cunku sizi aldattığını asla kabul etmeyecektir. En iyisi once davranışlarını izlemeye alın. Erkekler ortada her zaman ipucu bırakırlar. Ondan ayrılmalı mısınız? Coğunlukla bir arada kalmak ilişkiyi kurtarabiliyor. Bazı aldatmalar ilişkiyi yeniden aşka donuşturebiliyor.

Aldatılmak canımızı niye cok yakıyor?

Cunku bu acı veren ama derin duygular yuzyıllar boyunca neslimizi devam ettirmemizi onleyen tehlikelerden korunmamızı sağladı. Kıskanclık duygusu tum gucleri harekete geciriyor ve bize sahip olduğumuz erkek icin savaşma olanağı tanıyor.

Kadınlar neden aldatıyor?

Kadınların en sık gosterdikleri nedenler arasında sevgisizlik ya da cinsellik olsa da bilincaltlarında guclu genlere sahip erkekleri aramaya devam ediyorlar. Zaten bu yuzden menstrual donemlerinde erkeklerden uzaklaşmalarının bir sebebi de bu.

Aldatma ilişkiyi kurtarır mı?

Kimilerine gore evet! Bir kacamak bazen ilişkinin tepetaklak olmasına ve hicbir evlilik danışmanının yapamadığı şeyleri, ciftin yeniden yapmaya calışmasına neden olur. Ama yine de riski oldukca yuksek. Ve aldatan tarafı suclayan tavırlar yerine ofke, hayal kırıklığı ve guveni onunla birlikte taşımaya hazır olmanız gerekir