Pamukkale Universitesinde yapılan ameliyatla yapay mesanesinden 5 parca halinde 2 kilogram ağırlığında taş cıkarılan 73 yaşındaki Halil Kul, taşları hatıra olarak saklayacağını soyledi.
Merkezefendi ilcesine bağlı Yeşilyayla Mahallesi'nde ikamet eden işci emeklisi Halil Kul, AA muhabirine, 16 yıl once mesane tumoru nedeniyle alınan idrar torbasının yerine kalın bağırsaklardan idrar torbası yapıldığını belirtti.

Ameliyat edildikten bir sure sonra bobreklerinden rahatsızlanarak taş duşurduğunu anlatan Kul, "14-15 yıldır biriken, duşmeyen taşlar, idrar torbasında kalanlar buyumuş. Rahatsız ediyordu. Dayanamayınca bu yıl doktorlara gittim. Filmlerde bilemediler. En sonunda universitede taşı gorduler. Acık ameliyatla taşı aldılar. Cok şukur rahatladım." diye konuştu.
Ameliyatla cıkarılan taşlara doktorların da şaşırdığını dile getiren Kul, "Doktorlar, 'Biz de boyle buyuklukte taşı ilk kez goruyoruz. Mesanede boyle taş mı olur?' diyorlar. 5 parca taş cıktı, ikisi buyuk. Hastanede doktorlar, hemşireler hepsi fotoğrafını cekti, merak ettikleri, şaşırdıkları icin. Hastaneden taburdu edildikten sonra taşları da eve getirdim. Bu taşları merak edip eve gormeye gelenler oluyor. Bunları omur boyu saklayacağım." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Değirmencioğlu