SBK Holding ve bağlı şirketlerde kara para aklanmasına yonelik soruşturma kapsamında, firari şupheli, şirketin Yonetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın eşi Gokcen Korkmaz ifade veriyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yurutulen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığının belirlenmesi uzerine hakkında gozaltı kararı cıkarılan Sezgin Baran Korkmaz'ın eşi Gokcen Korkmaz'ın, İstanbul Emniyet Mudurluğu Mali Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu'nde ifadesi alınıyor.
8 şupheli yurt dışında
Mali Sucları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yurutulen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yonetici olan 19 kişi hakkında gozaltı kararı verilmiş, İstanbul Emniyet Mudurluğu Mali Suclarla Mucadele Şube Mudurluğu ekiplerince, İstanbul merkezli 4 ilde duzenlenen operasyonda, şuphelilerden 10'unu yakalanmıştı.
SBK Holding Yonetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şuphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.
Firari bir kişinin yakalanmasına yonelik calışmalar suruyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil Demir