COVID-19 salgını ne yazık ki gun gectikce etkisini artırmaya devam ediyor. Zamanla etkisi daha da buyuyen bu salgının zararlarını azaltmak icin belirli tedbirler uygulanıyor. Elbette bu virus yalnızca hastalananların değil, hastalanma riski olduğunun bilincinde olan coğu kişinin de korkusunu ve stresini artırıyor.
Gectiğimiz gunlerde Akdeniz Universitesi Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz, tedbirlere uymayan kişilerle ilgili sert ifadeler kullanmıştı. "Bizler cephede savaşırken bazı vatan hainleri villalarda parti veriyor" acıklamasını yapan Yılmaz'dan sonra benzer bir olay bir daha gundeme geldi. Bu sefer ise bu sozler ceza ile sonuclandı.
[h=2]'Ben aşı yaptırmam diyenler vatan hainidir' sozleri, cezayla sonuclandı:[/h]
Akit TV kanalında yayınlanan 'Derin Kutu' programına gectiğimiz gunlerde Prof. Dr. Bingur Sonmez konuk olarak katılmıştı. Bingur Sonmez, 'Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir' sozlerini sarf ederek aşı yaptırmak istemediğini soyleyen kişilere vatan haini ithamında bulunmuştu. Radyo ve Televizyon Ust Kurulu (RTUK), bu sozlerin eleştiri sınırını aştığı gerekcesiyle kanala idari para cezası uyguladı.
Prof. Dr. Bingur Sonmez, katıldığı Derin Kutu programında aşı olmakta tereddut eten kişilere yonelik şu sozleri soylemişti: "Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz, resmi dairelere bile giremeyecekler, okulla gidemeyecekler. Nasıl sokağa cıkma yasağının kuralları var, aşıda da kural koyacağız. Toplu taşımalardan da faydalanamayacaklar"