İZMİR'de 4 gunluk sokağa cıkma kısıtlaması oncesi yılbaşı alışverişi icin carşılarda yoğunluk oluştu. Bazı vatandaşlar hediyelik eşyaların bulunduğu zuccaciyelere gitse de coğunluk daha cok toptan ve perakende satışların yapıldığı kuru yemişcilere ilgi gosterdi.
Bu yıl 4 gunluk kısıtlama nedeniyle yılbaşını evde gecirmeye hazırlanan vatandaşlar ev ici tuketimin vazgecilmezi kuru yemiş satışlarını artırdı. İzmir'in tarihi Kemeraltı Carşısı'nda toptan ve perakende satış yapan kuru yemişcilerin onunde uzun kuyruklar oluştu. Sosyal mesafeye dikkat ederek alışverişini tamamlayan vatandaşlar en cok karışık kuru yemiş ve patlamış mısır satın aldı. Pandemi doneminden itibaren haftanın 3 gunu cerez alışverişi yaptığını soyleyen İkbal Ozalgan, yılbaşı kısıtlaması nedeniyle alışverişte kuyruğa girmek zorunda kaldığını ifade etti. Ozalgan, "Kuru yemişi normal gunlerde de sıklıkla tuketirim. Benim icin gecen yılbaşından bir farkı yok" dedi.
Kuru yemiş satın almak icin sıraya giren vatandaşlardan Kaya Can da şoyle konuştu: "Yarından itibaren 4 gun evdeyiz. Ailemle beraberim, kuru yemiş almaya geldik. Gecen yıllardan farklı bir yılbaşı olacak. Biz bize kutlayacağız. Yılbaşı icin kuru yemiş ve meyve aldık. Zorunlu olarak evde atıştırmalıklara yoneldik."SATIŞLAR 3'E KATLANDIYılbaşından iki hafta once satışların hızlanmaya başladığını anlatan kuru yemişci Berk Cimen de alışverişlerin 3 kat arttığını ifade etti. Hem dukkandan hem de internet uzerinden satış yaptıklarını dile getiren Cimen "Yoğunluğumuz iki hafta oncesinden başladı. Normal zamanla karşılaştırdığımızda satışlarımız 3'e katladı. Bu yıl satışlarımız pandemi oncesindeki yılbaşı ile karşılaştırdığımızda epey arttı. En cok karışık kuru yemiş, mısır, ay cekirdeği ve kabak cekirdeği satıyoruz" dedi.'BU YILBAŞI BURUK GECİYOR'Karşıyaka Carşısı'na gelen bazı vatandaşlar da pandemi nedeniyle yeni yıla evlerinde girmeye hazırlanırken yakınlarını ve sevdiklerini mutlu etmenin yollarını aradı. Ailesine hediye almak icin bir bijuteri dukkanının yolunu tutan Nazlı Ercan, "Yılbaşı alışverişi icin geldim. Yeğenime ve kızlarıma takı alacağım. Bu yılbaşı buruk geciyor. Normalde de yılbaşı kutlayan insanlar değiliz ama eşimiz dostlarımızla bir araya gelirdik. Henuz pandemi bitmedi. Bizi nasıl bir surec bekliyor bilmiyoruz. Sevdiklerimi mutlu etmek icin geldim. Onlara surpriz yapıp ufak ufak hediyeler alıyorum" dedi.