Kanalizasyon cukuruna duşen hamile kadın dehşet anlarını anlattı
Adana'da eşini hastaneye getirdiği sırada cocuğunun gozu onunde kapalı olan 5 metre derinliğindeki kanalizasyon cukuruna duşen hamile kadın, "Kızımı kapağın uzerinde gordum duşmesin diye onu alırken ben duştum. O an sadece karnımdaki bebeğimi duşundum cok korktum" dedi
ADANA - Adana'da eşini hastaneye getirdiği sırada cocuğunun gozu onunde kapalı olan 5 metre derinliğindeki kanalizasyon cukuruna duşen hamile kadın, "Kızımı kapağın uzerinde gordum duşmesin diye onu alırken ben duştum. O an sadece karnımdaki bebeğimi duşundum cok korktum" dedi.
Olay, 27 Aralık gunu saat 16.00 sıralarında Seyhan ilcesine bağlı Yeni Baraj Mahallesinde meydana geldi. Ertunc Cengiz (42), kalp kapakcığındaki rahatsızlık nedeniyle eşi Nehir ve kızı Beren Cengiz ile hastaneye geldi. İşlemlerini yaptırdıktan sonra hastaneni kantinine gelen Cengiz ailesi, burada oturmaya başladı. Bir sure sonra kızının, kapağı kapalı olan kanalizasyon cukurunun uzerinde durduğunu gordu. Bunun uzerine kızını almak icin hamle yapan Nehir Cengiz, kapağın birden acılmasıyla 5 metrelik kanalizasyon cukuruna duştu. Bu sırada kapak, yeniden uzerine kapandı.
Kızı Beren Cengiz'in, "Annem duştu" cığlıklarını duyan baba Ertunc Cengiz, kapağı kaldırdığında eşinin cukurun icerisinde olduğunu gordu. Durumun bildirilmesi uzerine olay yerine sevk edilen Can-Kur ekipleri, halat merdiven sarkıtıp cukura indi. Ekiplerce beline ip bağlanan kadın, vinc yardımıyla duştuğu yerden cıkarıldı. Acılar icinde kalan kadın, sedye ile hastanenin acil servisine goturuldu. Bu sırada gozyaşlarına boğulan kadın, "Sana ve cocuğuna bir şey olmayacak" sozleriyle teskin edildi. Duşmeden dolayı bacağında parcalı kırık olduğu tespit edilen Nehir Cengiz'e yapılan ameliyatla, bacağına 4 platin takıldı. 3 aylık hamile olduğu oğrenilen Cengiz'in karnındaki bebeğinin ise durumunun iyi olduğu oğrenildi.
Hastanedeki tedavisi suren Nehir Cengiz, kızını kapağın uzerinde gorur gormez hamle yaptığını ve onu kapağın uzerinden aldıktan sonra kapağın acılmasıyla birlikte duştuğunu belirterek, "Kapak yeniden uzerime kapandı. Kızım, 'Annem duştu' diye bağırmaya başladı. O olmasa belki beni kimse bulamayacaktı, orada olecektim. O an hayatım film şeridi gibi gozlerimin onunden gecti. Eşim kapağı actığında beni gordu" dedi.
Bacağındaki kırık nedeniyle acı cektiğini ve bu nedenle de Can-Kur'u beklediklerini anlatan Cengiz, "O anlarda sadece karnımdaki bebeğimi duşunuyordum. O duşse ne yapardım? Cok şukur ona bir şey olmadı. Şu anda bacağımda 4 tane platin var, boydan boya dikiş atıldı. Hamile olduğumdan dolayı fazla ilac veremedikleri icin acıya dayanamıyorum. O gun, bebeğimin iyi olduğunu soylediklerinde rahatladım. Eşimin rahatsızlığını unuttuk, benim derdime duştuk. O cukura ben değil de bir cocuk duşseydi ne olacaktı? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Sorumlularından şikayetci olacağım" diye konuştu.