evlilik hakkinda bilmeniz gerekenler evlilik hakkinda evlilikte neler olur evlilik sorunlari evlilikte degisiklikler konulari burada melekler
Merhaba Melekler,

Evlilik hayalleri kuran bircok cift tabiki herseyin mukemmel olacagina inanir ve oyle olmasi icin elinden geleni yapar, Fakat butun bu tatli telasin ve dugun hazirliklari arasinda gozden kacan ve asil bizi bekleyen gercekler dusunulmez Aşkla kurulan ortak hayatta guzel anların yanı sıra hastalıklar, banka odemeleri, aynı evde yaşamanın getirdiği gunluk anlaşmazlıklar, maddi guclukler ve iki aile arasındaki olası uyumsuzluklar da var.Yani Omur boyu mutlu evlilik icin bircok zorlukta bizleri bekliyor... Kısacası bu, icinde guzellikler kadar sıkıntılar da olan bir paket...

Evlendikten sonra şok gecirmemek icin aşağıdaki deneyimlerden yararlanmaya ne dersiniz? Sizlerde bekar meleklerimize tecrube olmasi icin bizimle deneyimlerinizi paylasabilirsiniz...
İsterseniz şimdi "evet" demiş kadınların tecrubelerine kulak verelim:

KESİN OLAN BAZI GERCEKLER

1- Ozgurluğunuzden taviz vereceksiniz

"Oldum olası ozgurluğume cok duşkundum. Eşim ilişkimizin ilk gunlerinde bundan cok hoşlanıyordu ama imzayı attıktan sonra farklı davranmaya başladı. Kendimi anlatana kadar cok zorlandığımı hatırlıyorum. En son tartışmamızda ısrarla değişmeyeceğimi soyledim ve ona bunu kabul ettirdim. Evlenince kendiniz olmaktan sakın vazgecmeyin."

2- Duşuncelerinizi okuyamaz

"Biriyle 10 yıl boyunca beraber olsanız, aynı evi, yatağı, hayatı da paylaşsanız duşuncelerinizi okuyamaz. Eşiniz bile olsa ona ne hissettiğinizi, ne istediğinizi anlatmanız gerekir. Erkekler sinyalleri anlamak konusunda kadınlar kadar iyi değildir."

3- Duğun yapmak evlenmek değildir!

"Nişanlıyken herkes surekli duğun hazırlıklarından bahsediyor ve yaşamımı sevdiğim erkekle birleştirmenin ne kadar harika olduğunu soylemiyordu. Bense evlenecek arkadaşlarım icin tam tersini yapıyorum."

4- Artık bekar değilsiniz

"Nişanlılığımızın buyuk bir donemini bekar hayatım bittiği icin yas tutarak gecirdim. Hayatım sona ermiş gibi hissediyordum."

İşte ilişkinizi daha sağlıklı kılacak birkac gercek:

5- Size anneniz gibi bakmaz

"Hastalıkta ve sağlıkta yeminlerini unutun. Eşiniz size asla anneniz kadar iyi bakamaz. Bu, size sıcak bir corba yapmayacağı ya da ilaclarınızı iciremeyeceği anlamına gelmez. Tabii bu esnada, hastalığınızın ona bulaşmaması icin yuzunde maskesi, yaranda antibakteriyel el dezenfektanları da olacak ve yanınızdan kacmak icin fırsat kollayacaktır! Kendisi hasta olduğunda ise tum işlerinizi bir kenara bırakıp annesi gibi buyuk bir şefkatle ona bakmanızı bekleyecektir. Kacınılmaz bir şekilde, siz de onun beklentilerini yerine getiremeyeceksiniz..."

6- O "Kotu Gun" cabuk gelebilir

"Henuz 21 yaşındaki erkek kardeşim, evliliğimizden dort ay sonra gecirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Gorunurde sağlam duruyor ve anne-babama destek oluyordum ama gecirdiğim depresyon ozel hayatımı derinden etkiliyordu. Her gece eve gelip saatlerce ağlıyordum. Eşim her şeye rağmen bana destek oldu ve sabırla yardıma ihtiyacım olduğunu anlamamı bekledi. Tavsiyem mi? O "kotu gun"den korkmayın. O gun er ya da gec gelecek ve ustesinden gelirseniz, ilişkinizi olabileceğini duşunduğunuzden daha da guclu kılacak."

7- Balayı tatlı olmayabilir

"Herkesin soylediğinin aksine evliliğimizin ilk ayları cok zordu. Eşim ve ben onun cok tuvalet kağıdı kullanması ya da benim coraplarımı kirli sepetine atmamam gibi aptalca nedenler yuzunden kavga ediyorduk. Tabii evin dekorasyonu ve maddi konular gibi daha ciddi sorunlarımız da vardı. Cicim aylarımız ise bir yıl sonra başladı. O zaman anladık ki birbirimizin alışkanlıklarına alışmak icin zamana ihtiyacımız varmış."

8- "Meşgulum gelemem" bahanesini artık kullanamayacaksınız.

"Evlendiğiniz zaman katılmak istemediğiniz etkinliklerden kacma şansınız da azalır. Flort ederken o doğum gunu partisine ya da aile ziyaretine gitmek zorunda değilsinizdir. Ama evliyseniz bahaneler ise yaramaz."