vBulletin ile gmail aracılığı ile SMTP mail kullanımı,ayarları,detayları
================================================== =========
SMTP mail ile ilgili ayrıntılı bilgiyi şu linkten alabilirsiniz : SMTP Sunucusu Kurulumu
Kısaca ozetleyecek olur ise sunucunuz IP adresi mail hizmeti veren kurumlar tarafından yasaklanır ile gonderdiğiniz mailler Junk yani onemsiz icine duşer ve kullanıcılarınız gozunden kacar.Anacak bu yontem ile postaların direk olarak gelen kutusuna duşmesini sağlayabilir ve kullanıcılarınız ile daha etkili iletişim kurabilirsiniz amac kısaca budur.

Şimdi bu konuda gmail hesabı ile forumu entegre ederek SMTP mailler gondermeye calışacağız ...

Adım 1 : bir gmail hesabı oluşturalım
================================ İşlemlere başlamadan once bir gmail hesabı oluşturmalısınız ve bu hesabı foruma entegre etmeye hazırlamalısınız ...
Detayları anlatmıyorum artık bunları aştık sanırım ancak şu linkten gmail hesabı oluşturabilirsiniz :Google Hesabınızı oluÅ***376;turun

Artık bir gmail hesabınıza var ise şu ayarları kontrol edelim.

Ayarlara ulaşın : Gmail

Yada şu link : Gmail

Gmail hesabınızı olusturduktan sonra asagıda vermıs oldugum lınke tıklayıp ilgili tik'i acmanız gereklidir!
https://myaccount.google.com/lesssecureapps

vBulletin entegre edilmesi

============================== Şimdi googledan aldığımız gmail hesabımızı vbulletin entegre edelim

ADMİNPC >> vbulletin secenekleri >> E-Mail ayarları

Şimdi bir test yapalım

Admincp >> Bakım >> Test alanı >> E-Mail

Soyle bir mesaj ile karşılaştım

Eğer yukarıdaki gibi bir mesaj almadı iseniz ve hata aldı iseni bu sitenin sizin siteni olduğunu ve şu an sizin mail gondermeye calıştığınız ispatlayın google amcama.
Bunun icinde şu linki ziyaret edin :Sign in - Google Accounts

Ve gonderdiğim adrese bakıyorum mail gelmiş mi ?

Hepsi bu kadar ancak şunlara dikkat etmelisiniz

• Gunluk 500 Adet mail gonderme sınırınız vardır.
  • Google bazen sitenizi spam mail atan bir site olarak gorebilir ve bazen mailleri kapatabilir bu gibi durumlarda bir uyarı mail gelecektir size genelde bunu sizin olduğu ispatlamanızı isteyecektir bunun icin şu linkten ispatlayabilirsiniz : Account settings: Your browser is not supported.

[h=4]Ekli dosyalar[/h]