Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadelelerine destek vermek amacıyla Gurcistan'da Guney Osetya Savaşı mağduru ve ihtiyac sahibi ailelere maske, eldiven, sabun, dezenfektan ve hijyen malzemeleri verildi.
TİKA tarafından Gurcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Guney Osetya'nın işgal hattına yakın ve Tiflis yonetiminin kontrol ettiği koylerde, 2008'de yaşanan Guney Osetya Savaşı mağduru ailelere Kovid-19'la mucadele kapsamında maske, eldiven, sabun, dezenfektan gibi hijyen malzemeleri dağıtılmaya başlandı.

Şindisi koyune gelen TİKA Tiflis Koordinatoru Necla Demirdağ, savaş mağduru kişilerle bir araya gelerek, onlara yardım kolilerini teslim etti.
"En dezavantajlı gruplarının yanında olmaya devam ediyoruz"
Demirdağ, AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Biz, TİKA Tiflis Program Koordinatorluğu olarak Kovid-19 salgınının ağır sosyal ekonomik şartlarında, Gurcistan hukumetinin belirlediği sağlık guvenliği normlarına uygun, halkın en dezavantajlı gruplarının yanında olmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.
Salgının ilk dalgasında bahar aylarında Gurcistan'da 2 bine aileye benzer yardım sağladıklarını belirten Demirdağ, ulke genelinde cok sayıda ihtiyac sahibi kişilere gıda ve hijyen yardım kolileri ulaştırdıklarını anlattı.
Demirdağ, şimdi ise Gurcistan'da salgının ikinci dalgasının yaşandığına dikkati cekerek, 710 aileye hijyen malzemeleri ulaştırılacaklarını aktardı.
TİKA tarafından yerel sivil toplum kuruluşu olan "Uluslararası Calışan Kadınlar"ın dikiş atolyesine maske dikimi icin kumaş, filtre ve lastik temin edilerek maskelerin eski mahkum kadınlar tarafından dikildiğini belirten Demirdağ, şunları kaydetti:
"Boylece bu kadınların istihdam olanaklarının oluşturulmasına ve toplumla entegrasyonlarının guclendirilmesine katkı sağlanmıştır. Uluslararası Calışan Kadınlar sivil toplum kuruluşuyla iş birliğimizi 2021'de de devam ettirip, kadın istihdam ve ekonomik olarak guclendirme projelerini hayata gecirmeyi planlıyoruz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Davit Kachkachishvili