Bir hafta DJ oluyorlar, ağızlarını yaya yaya sacmalıyorlar, ertesi hafta şair olup ciklet paketlerine mani yazdıklarını soyluyorlar, sonraki hafta mankeniz diye konuk olup, ilerleyen dakikalarda prova mankeni olduklarını itiraf ediyorlar. Okan Bayulgen’in yeni programı Televizyon Makinası’nın en cok konuşulan adamları onlar. Her hafta farklı bir kimliğe burunup canlı yayına konuk oluyorlar. Her hafta farklı bir meslek grubunun en başarısız temsilcileri olarak karşımıza cıkıyorlar. Murat Akkoyunlu ve Gurgen Oz’den bahsediyoruz.
Televizyon Makinası’nın ilk bolumuydu. İki DJ konuk oldu. Deep house mix muzik yaptığını soyleyen DJ Guray ve agresif prograsiv tarzda muzik yapan DJ Kaan. DJ Kaan agresif prograsiv muziğe yonlenmesini şoyle anlattı: ‘Cocukluğum kotu gectiği icin bu tarzı benimsedim. Akcakoca şenliklerinde başarı kazandım.’ Sonra sacmalamaya devam etti: ‘Benim fanlarım olabilir. Serinletmek anlamında değil ama... Niye elektronik muzikte bu kadar akım var? Cunku elektrik diye...’
Ekranları başında olanlar dondu kaldı. ‘Okan Bayulgen bu iki moronu nereden buldu’ diye duşundu herkes. Sonlarına doğru salaklıkta o kadar sınır tanımadılar ki, bir kısım seyirci işe uyandı. Bu adamlar şovun bir parcasıydı, gercek değil sahte konuklardı. Ama uyanmayanlar coğunluktaydı. Hatta program sonunda Okan Bayulgen ve ekibinden yayın bandını isteyen haberciler cıktı. Neden diye sorulduğunda şu cevabı verdiler: ‘Sizin programa iki sarhoş DJ cıkmış, haber yapacağız.’
İlk hafta DJ olarak konuk olan iki tip, ikinci hafta manken, ucuncu hafta eş durumundan zengin, estetikli bir hatun ve gay şarkıcı, dorduncu hafta ise şair oldular. Ne zaman ne olacakları, programa gelen konuklara gore değişiyor. Orneğin Okan Bayulgen şoyle diyor: ‘Bu hafta şairsiniz. Bunlar inanılmaz anlaşılmaz şeyler yazıyorlar. Bir şiir yazın getirin. Karşınıza Tuna Kiremitci ile Ece Gursel oturacak.’
Her ne kadar komik gibi gozukse de yapmaya calışılan şey hayli sivri. Okan Bayulgen, studyoya cağırdığı konuklarla daha dobra konuşabilmek icin bu yola gitmiş gibi gozukuyor. Şarkıcı Aydın’ın ve estetikli sunucu Gul Golge’nin konuk olduğu hafta gay bir şarkıcı ve estetikli bir kadının sahte konuklar olarak cıkartılması bu yuzden. Estetikli sahte konuk aracılığıyla, estetikli gercek konukla daha iyi bir iletişim kurulabiliyor. Konuşulması tabu olan şeyler bile enine boyuna ortadaki masaya yatırılıyor.
Doğa Rutkay Buluşturdu
Gelelim bu sahte konukların aslında kim olduklarına. Murat Akkoyunlu ve Gurgen Oz, tiyatro kokenli iki oyuncu. Bu projeden once birbirlerini bilir ama tanışmazlarmış. Bayulgen, Doğa Rutkay’a genc tiyatrocular aradığını soyleyince yolları kesişmiş. Cunku her ikisi de Doğa’nın arkadaşlarıymış. Hatta projenin icinde Doğa Rutkay da olacakmış ama işlerinin yoğunluğu nedeniyle dahil olamamış.
Akkoyunlu, projeyi ilk dinlediklerinde korktuklarını soyluyor: ‘Gunlerce, yahu biz ne yapacağız, diye hayıflandık durduk. Endişemizi Okan’la da paylaştık. Bana guvenin, dedi. İkimizi de birer oyunda izleyip gormuşluğu vardı, o kadar. Biz nasıl adamlarız, zekamız kıvrak mı, doğaclama yeteneğimiz var mı, bilmiyordu. Goruşmeye gittiğimizde bizi şimdi su ol, su damlası ol gibi testlerden de gecirmedi. Okan Bayulgen’in cok guclu icguduleri var. Goruyor, algılıyor ve karar veriyor. O bir puzzle ustası. Parcaları yerine cok doğru koyuyor, kısa surede butunu goruyor.’
Oz ise, programda Okan Bayulgen’in onları cok iyi yonlendirdiğini soyluyor. Karşılıklı paslaştıklarını anlatıyor: ‘Oyun oynuyoruz biz orda. Biraz ortaoyunu gibi. Cunku metin yok. Yuzde seksen doğaclama. Her programda studyoya gelen 300-400 seyircinin onunde ortaoyunu.’
Gurgen OZ (27)
Mimar Sinan Universitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bolumunden 2001 yılında mezun oldu. Aynı bolumde mastır yaptı. İki yıl Devlet Tiyatrosu’nda calıştı. İki senedir Bakırkoy Belediye Tiyatroları’nda Muşfik Kenter’in yonettiği ‘Teneke’ adlı oyunda oynuyor. Ayrıca Aşk Oyunu adlı bir televizyon dizisinde, Ozgur adlı komik bir karakteri canlandırıyor.
MURAT AKKOYUNLU (31)
Alaylı tabir edilen oyunculardan. Mesleği Bursa Devlet Tiyatrosu’nda oğrenmiş. Sekiz senedir İstanbul’da yaşıyor. Neredesin Firuze, Rus Gelin ve Karagoz Hacivat’ta oynadı. E.S.E.K tiyatro grubunun sahneye koyduğu, Tanrım Beni Baştan Yarat ve Ucuncu Turden Yakın İlişkiler adlı oyunlarda rol aldı. Bu sezon aynı grupla birlikte 27 numara isimli oyunla sahneye cıkacak.
Okan Bayulgen
Onlarda muthiş bir yanıp tutuşma goruyorum
Ben Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu ve yonetmen olarak calıştığım zamanda da, daha sonra televizyon işine girdiğimde de, beraber calıştığım insanlardaki dunyayı değiştirme isteğiyle cok ilgilendim. Bu dunya kiminde tiyatro dunyası oldu, kiminde televizyon dunyası... Kimi, dunyayı kendisiyle birlikte yakmak istedi. Aktorun icindeki bu ateş ona her şeyi yaptırır. İcinde ateş olmayan adam, dunyanın en kabiliyetlisi olsa da, başarılı olamaz. Ben Gurgen ve Murat’ta muthiş bir arzu ve yanıp tutuşma goruyorum. İlk programa canlı cıkmaları bir riskti. Onlar bu riski benimle paylaştılar. Konuyu cok iyi anladılar. Şunu da soyleyeyim, şimdiye kadar gordukleriniz onların performansının yuzde yirmisi bile değil. Daha cok şey gosterecekler.
Haber Makinası Geliyor
12 Aralık pazartesiden itibaren, hafta ici her gun 18.40’da Kanal D’de yepyeni bir program yayınlanacak. İsmi Haber Makinası. Program, gundemdeki haberleri esprili bir dille ele alacak. Haber Makinası’nde haberleri Okan Bayulgen sunacak. Gurgen Oz spor yorumcusu, Murat Akkoyunlu hava durumu sunucusu olarak karşımıza cıkacak. Gunun yorumu ise Ferhan Şensoy’dan.
Hurriyet