Zonguldak'ın Caycuma ilcesinde 13 yıldır esnaflık yapan Erkan Cinbir, korona virus tedbirleri kapsamında uygulanan genelgeye uymayıp restoranına muşteri aldı. Şikayet uzerine adrese giden polis ekipleri iceride muşterinin yemek yediğini gorunce cezai işlem uyguladı. İş yerine "Burada maske takmak zorunlu değildir, iceride de yemek yiyebilirsiniz" yazısı asan iş yeri sahibi, polis ile yaşadığı diyalogları da cep telefonuna kaydetti.
Caycuma ilcesindeki şehir merkezinde tantuni dukkanı işleten Erkan Cinbir, iş yerinin camına, "Burada maske takmak zorunlu değildir, iceride de yemek yiyebilirsiniz" yazısı astı. Yazıyı goren vatandaşlar da iceriye girerek yemek yemeye başladı. Şikayet uzerine iş yerine gelen ekipler, esnaf Cinbir'e sadece paket servis yapabileceğini, genelge doğrultusunda iceriye muşteri alamayacağını hatırlattı. Bunun uzerine cep telefonu ile kayda giren Cinbir, iş yerine gelen polis ve zabıtadan oluşan ekipleri "Benden izin almadınız" diyerek iş yerinin dışına cıkartmak istedi.

Ekipler hem iş yeri sahibine hem de restoranda yemek yiyen muşterilere cezai işlem uyguladı. Yaşananları anlatan Cinbir, "13 yıldır esnaflık yapıyorum. Biz burada ekmeğimizin peşindeyiz. Eve ekmek getirmenin peşindeyiz. Hicbir şekilde gayrimeşru iş yapmıyoruz. Polislerin yaptığı şu; şikayet uzerine buraya geliyorlar, iceriye muşteri alamazsınız sadece paket servis yapabilirsiniz diye. Bu yuzden bu zamana kadar 23 tane ceza yazıldı. Kanuni yetkileri olmadığı halde. Polisler buraya her geldiklerinde bize ve muşterilerimize cezalar kestiler. Biz devlete karşı değiliz tam tersi yasalar cercevesinde hareket ediyoruz. Cunku hicbir yasanın uzerine genelge cıkamaz" diye konuştu.
O anlara şahit olan Nuri Tepe isimli esnaf ise "Ben o esnada buradaydım, olaya şahit oldum. Arkadaşımız hakkını arıyor. Evine ekmek goturuyor, bir mucadele veriyor. Polisler de o esnada geldiler. Boyle bir şey yapamayacağını soylediler. Sadece paket servis yapabileceğini soylediler. Onlar da bir şeyin farkındalar ama o anlara burada şahit olduk" dedi. - ZONGULDAK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı