DİYARBAKIR'da, bir market zincirinin şubesinde alışveriş yapan F.D., kasiyere silah doğrultup kasayı boşaltmasını isteyen şupheliye mudahale ederek, soygunu onledi. Olay anı, saniye saniye guvenlik kamerasına yansıdı.
10 Aralık gunu akşam saatlerinde merkez Bağlar ilcesi Mevlana Halit Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kimliği henuz bilinmeyen silahlı bir kişi, az sayıda muşterinin olduğu sırada bir market zincirinin şubesine girdi. Bir sure iceride gezinen şupheli, daha sonra beraberinde getirdiği silahı kasiyere uzatarak, kasadaki paraları istedi.

[h=3]OLAY YERİDEN KACMAYI BAŞARDI[/h]Bu sırada bolgede guvenlik uygulaması yapan Bağlar İlce Emniyet Mudurluğu'ne bağlı devriye ekip otosundan siren sesi duyuldu. Sesi duyup, panikleyen soyguncuya, muşterilerden F.D., (41) mudahale etti. Ancak soyguncu, F.D.'nin engellemesine rağmen olay yerinden kacmayı başardı.
[h=3]GUVENLİK KAMERASINA YANSIDI[/h]Yaşanan o anlar marketin guvenlik kamerasına yansıdı. İhbar uzerine gelen ekipler, markette yaptıkları incelemenin ardından kacan şuphelinin yakalanması icin calışma surerken. F.D.'nin guvenlik kamerasına yansıyan goruntulerde silahı doğrultan soyguncunun uzerine cıktığı ve bir sure boğuştuktan sonra reyona carptıkları goruldu.
'İNSANLIK GOREVİMİ YAPMAYA CALIŞTIM'
Yaşadığı o anları Demiroren Haber Ajansı muhabirine anlatan F.D., olay gunu markete alışveriş yapmak icin gittiğini soyledi. F.D., soygun girişimini onlemeyi insanlık gorevi olarak yapmaya calıştığını ifade ederek, "Kasada odememi yapıp cıkmak uzereyken siyah giyimli bir kişi sağ tarafımdaydı. Bir anda belinden silahı cekip kasaya yoneldi. Kasiyere 'kasayı boşalt' diye bağırdı. O an bir sakinlik oluştu. Birkac saniye duşundum elinde silah var ve o şahıs kasiyere yoneldikten sonra bir anlık boşluğunu yakalayıp mudahale ettim ona. Elinden silahı almak icin az bir boğuşma yaşandıktan sonra şahıs silahı duşurdu elinden. Ondan sonra beni sağa doğru itti. Tekrar silahı alıp herhalde gorduğum kadarıyla cıkmaya calıştı. Biz biraz kovalamaca yaşadık yakalamak icin. Ben o an kendimi sorumlu hissettim bir vatandaş olarak. Haksızlık vardı orada bir insana silah cekip ondan haksız yere hak etmediği bir parayı almaya karşı yaptım. Bir zulum vardı ben de o zulme karşı koymak istedim. Benim yaptığım herhangi bir karşılık olmadan insanlık goreviydi bunu yapmaya calıştım. İnsanlar vatandaşlarda bu tur şeylere karşı duyarlı olur. Biz duyarlı olmazsak eğer bu olaylar coğalır" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak EMEK