Antalya'nın Kumluca ilcesinde dun akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve ardından ortaya cıkan hortum seralara zarar verdi.
Kumluca ilcesine bağlı Karşıyaka Mahallesinde aşırı yağış ve fırtınayla birlikte hortum oluştu. Hortum sebebiyle cok sayıda seranın da plastik ortusu yırtıldı. Aynı saatlerde yine ilceye bağlı Sarıcasu mahallesi Zahmakıranlar mevkiinde sele donuşen yağış seralara zarar verdi.
Sarıcasu Mahalle Muhtarı Levent Solumaz; "Mahallemizde akşam saatlerinde aşırı sağanak yağmur oldu. Dağlardan getirdiği molozlarla menfezleri kapattı. Oluşan sel seraların icine kadar girdi. Seralardaki sebzelere zarar verdi" dedi.
Karşıyaka Mahallesinde meydana gelen hortumda seranın icinde olan Aysel Ozturk (58) ise; "Oteden paldır kuldur bir geldi. Bir basıyor. Bir kaldırıyor. Canımı zor kurtardım. Seranın icinde biber topluyordum. Boş kasaları getirmeye gitmişlerdi. Boş kasaların yerini duzeltiyordum. Kasalar gelince bir kenara koyalım demiştim. Seradan cıkmak uzereydim" dedi.
Hatice Kocacık (60) ise hortum sırasında evin icinde olduğunu ve korkuyla ağladığını soyledi. "Az kalsın aklım cıkıyordu" diyen yaşlı kadın "Korkumdan dışarı cıkamadım. Seraları bastırmış, yıkmış. Ustundeki plastiği parcalamış. Şimdi yağmur suyu şarıl şarıl seranın icine gidiyor. Evde yalnızdım. Eşim Belen'de babasının yanındaydı, oğlum Antalya'ya gitmişti. Komşularımın tesellisi ile durdum. Oleceğimi zannettim" şeklinde konuştu.
Karşıyaka Mahalle Muhtarı Osman Durakoğlu, hortumun seraları bastığını ve perişan olduklarını soylerken Ciftci Mehmet Ozcan; " Bakın bu biberlere yazık oldu. Tum ciftci kardeşlerimize gecmiş olsun. Hortum seraları yırttı gecti. Gorduğunuz gibi yağmur suları seraların icine akıyor. Uzerinde ortu yok. Seranın catısında plastiği tutması gereken klipsler seranın icinde duruyor." dedi.
(Ramazan Sarıkayalı/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı