Sivasspor Kulubu Başkanı Mecnun Otyakmaz, Super Lig'de Beşiktaş'a 3-0 yenildikleri macta kalelerinde gordukleri ilk golden once topun oyun alanı dışından cevrildiğini savunarak, "Bana gore cizgi ile topun arasında bir yeşil alan gozukuyor. Bu kadar para harcıyorsak, net bir şekilde bunun karşılığını almamız lazım." dedi.
Karşımaşmanın ardından basın mensuplarına acıklamada bulunan Otyakmaz, macların daha iyi yonetilmesi icin onemli yatırımların yapıldığını belirterek, "Daha iyi yonetilsin, imkanları daha genişlesin diye hakemlerimize alan acıyoruz. Teknoloji getiriyoruz, masraf ediyoruz, daha fazla para harcıyoruz. Gol cizgisi teknolojimiz var ama tac cizgilerinde olmadığı soyleniyor. Olmadıysa bu kadar dışarıda gozuken bir pozisyonu neden iceride diye verdiler. Tabii bu bizim kotu oyunumuzun da onune gecmemeli. Gerci 11'e 11 devam etmiş olsaydık iyi mucadele ettiğimizi de soyleyebilirim. Daha sonra yediğimiz gollerle taraftarlarımızdan ozur dileyecek bir futbol ortaya cıkarmış olduk. Yeri gelmişken ozur dileyelim." diye konuştu.

Mecnun Otyakmaz, devre arasında kaptanları Hakan Arslan'ın itiraz sonucu kırmızı kart gorduğunu anımsatarak, "Devre arasında sahaya pozisyonla ilgili cok fotoğraf gelince, Hakan yapmaması gereken bir hareket yaptı. Kaptanımıza yakışmayan bir hareket. Ancak bu tip meseleler insanı sinirlendiyor, sinirini bozuyor. Bu tip olaylara sebebiyet veriyor. Acemice bir hareketle 10 kişi kaldık ve iki basit hatayla 3-0 mağlup olduk. Uzgunuz, taraftarımızdan ozur diliyoruz. Ancak cizgi teknolojisinden faydalanamadığımız icin ortaya cıkan bu durum, hem mağlubiyetimize sebebiyet verdi hem de VAR'daki hakemler icin kara bir gece, eksi bir puan oldu." şeklinde goruş belirtti.
Beşiktaş'ın attığı ilk golden onceki pozisyonun cok tartışıldığını aktaran Otyakmaz, şunları kaydetti:
"Bana gore cizgi ile topun arasında bir yeşil alan gozukuyor. Bu biraz fazla gozukuyor. Dolayısıyla ben cıkmış olma ihtimalinin cok yuksek olarak goruyorum. Bu kadar para harcıyorsak, net bir şekilde bunun karşılığını almamız lazım. Sivasspor buyuk camia, kimse Sivasspor'u hafife almasın. Daha fazla şey soylemek lazım. Bunu bir mactaki bir pozisyondan dolayı soylemiyorum. Evvelki hafta ofsayttan bir golle yenildik. Daha onceki maclarda penaltılarımız verilmedi, aleyhimize penaltı verildi. Bu VAR bizim işimizi cozmedi. İptal etsinler, bari paramız gitmesin. Kac tane hakem gorev alıyor. O kadar hakemin, teknolojinin icinde yine yanlış kararlar cıkıyor. Bunları soylerken sadece kendi goruşume gore değil, tarafsız olduğuna inandığım birkac arkadaşın ve bazı hakemlerin de goruşlerini aldım. Herkes bu golun iptal edilmesi yonunde goruş bildirdi."
Otyakmaz, Hakan Arslan'ın gorduğu kırmızı kart icin itirazda bulunacaklarını dile getirerek, "İsmi Rafael olsaydı, hallolurdu. Bakalım Hakan hallocak mı? Bir itiraz yapalım." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ercan Cakar