Van'ın Edremit ilcesinde 3'u doktor, 4'u oğretmen, biri inşaat muhendisi, biri hemşire ve biri de lise son sınıf oğrencisi olan Aslı İmre, 11 yaşındaki torunundan okuma yazama oğreniyor.
Edremit ilcesine bağlı Kıyıcak Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki İmre, 16 yaşında evlendiği inşaat işcisi Celal İmre'den 10 cocuk dunyaya getirdi.

Eşiyle kendini cocuklarının eğitimine adayan fedakar anne, onları okutabilmek icin pek cok zorluğa goğus gerdi.
Bu sayede cocuklarından 3'unun doktor, 4'unun oğretmen, birinin inşaat muhendisi, birinin hemşire olmasına on ayak olan İmre, lise son sınıf oğrencisi olan en kucuk cocuğunun da iyi bir bolume yerleşebilmesi icin dua ediyor.
Okuma yazma bilmeyen anne, bu nedenle yaşadığı zorlukları aşabilmek icin 11 yaşındaki torunu Zeynep İmre'den ders almaya başladı.
İnsanların okuma yazmayı oğrenerek kendini ifade edebilmesinin cok guzel bir duygu olduğunu belirten İmre, oğrenmenin, kendini geliştirmenin yaşının olmadığını soyledi.
Bu nedenle torunundan okuma yazma oğrendiğini dile getiren İmre, "Bir yere gidince derdimi anlatabiliyorum artık. Okuma yazma olmadığı zaman cok zor oluyordu. Ben kucukken okula gidemedim. Kısa surede okuma yazmayı oğreneceğim inşallah. Torunum ne zaman boş kalsa birlikte ders calışıyoruz. Sonra calıştığımız konuları tekrar yapıyorum." diye konuştu.
-"Anne babalara tavsiyem cocuklarına sahip cıksınlar"
Oğlunun doktor olduğunu oğrenince dunyanın en mutlu insanlarından biri olduğunu dile getiren İmre, şoyle konuştu:
"Sanki ben doktor oldum gibi hissettim. Cunku birlikte cok calıştık, cok zorluk, yoksulluk cektik. Cocuk okutmak da cok zordu. Cocukların sahipsiz olmaması lazım. Anne ve babalara tavsiyem cocuklarına sahip cıksınlar, onları başıboş bırakmasınlar. Surekli kontrol etsinler. Ben cocuklarıma cok dikkat eder, onlara surekli nasihat verirdim. Derslerini calışmalarını isterdim. Kızlarımın beşini de okuttum. Hepsi de cok şukur meslek sahibi oldular. Ben de bundan cok memnun kaldım. Ben kızlarımı okula gonderdikten sonra cevremizdeki diğer aileler de kızlarını okula gondermeye başladı. Benim kızlarım değir kızlara ornek oldu. Ben de torunumdan ders alarak ilk oğrencisi oldum. İnsanların cok dil bilmesi guzel bir şey."
"Anne ve babamızla gurur duyuyoruz"
İmre'nin 3. oğlu Kardiyoloji Uzmanı Doktor Gurkan İmre ise annesini ziyarete geldiğinde elinde kağıt ve kalemle bir şeyler cizdiğini gorunce cok mutlu olduğunu belirti.
Kardeşlerinin okuyup universitelere yerleşmesinde annesinin cok buyuk gayretinin olduğunu vurgulayan İmre, şunları soyledi:
"Anneme ne yaptığını sorduğunda 'Torunumdan okuma yazma dersi alıyorum' dediğinde cok duygulandım. Her cocuk gibi bizde annemizin babamızın okumasını cok istiyorduk. O donem okuyamamışlar kucuk yaşta evlenmişler. Ben de bunu gorunce cok sevinerek fotoğraf cekerek sosyal medyada paylaştım. Turkiye geneline yayılınca ve olumlu mesajlar gelince mutlu oldum. Annemi cok seviyorum. İnşallah okumayı soker ve derdini rahat bir şekilde ifade edebilir. Turkiye'nin en doğusundayız, burada temel gecim kaynağı ya inşaat ya da tarım hayvancılık. Bizim onumuzde ucuncu bir secenek olan okumak vardı. İnşaat işcisi olan babamız da bize o seceneği sunmuştu. Okuduk, Allah da nasip etti doktor olduk. Tum kardeşlerim meslek sahibi oldu. En kucuk kardeşimiz de liseye gidiyor. Ondan da iyi bir başarı bekliyoruz. Annemiz ve babamızla gurur duyuyoruz."
Zeynep İmre de "Babaannem kısa surede okuma yazmayı oğrendi. Onu cok seviyorum. Sanki babaannem ilk oğrencim ben de bir oğretmenim gibi hissediyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Necat Hazar