Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, senenin son kabine toplantısı sonrasında bir basın acıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı, koronavirus aşı calışmalarından AB'den cıkan İngiltere'yle yapılan ticaret anlaşmasına kadar bircok konuya değindi.
Tum dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgınına karşı Cin'de geliştirilen aşıların Turkiye'ye ne zaman geleceğini acıklayan Erdoğan, Turkiye'deki aşı calışmaları hakkında da konuştu.
[h=2]Aşı calışmaları ve yuz yuze eğitim[/h]

COVID-19 aşı calışmalarıyla ilgili olarak acıklamalarda bulunan Erdoğan, Cin'den sipariş edilen aşıların yılbaşından once gelmesini beklediklerini dile getirirken Turkiye'deki aşı calışmalarıyla ilgili de acıklama yaptı. Erdoğan, 8 ayrı aşı calışması yurutulduğunu belirtti.
Ayrıca koronavirus salgınının sebep olduğu en buyuk sorunlardan bir tanesi olan yuz yuze eğitim konusunda da acıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, "yuz yuze eğitim arasını 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz" dedi. Tabii ki toplantıda ele alınan konular yalnızca aşıyla da sınırlı kalmadı.
[h=2]İngiltere ile serbest ticaret anlaşması ve uzaya gonderilecek haberleşme uydusu[/h]

Aşı haricinde uydular hakkında da acıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Turkiye'nin uzaya gonderilecek ilk haberleşme uydusu icin tarih verdi. Buna gore Turkiye'nin ilk haberleşme uydusu, 2022 yılında uzaya gonderilecek. Erdoğan, buna ek olarak Turkiye'nin dijital altyapısının siber saldırılara karşı guvenli hale getirileceğini de ifade etti.
Erdoğan'ın acıklamalarında değindiği bir diğer konu da Avrupa Birliği'nden ayrılan İngiltere ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasıydı. Cumhurbaşkanı, İngiltere ile imzalanacak olan serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili olarak şunları soyledi: "Ticari ilişkilerimizin bu ayrılıktan zarar gormemesi icin iş dunyamızın da katkısıyla sureci takip ettik. İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı yarın imzalamaya karar verdik. Bu Gumruk Birliği'nden sonraki en onemli ticaret anlaşması."