Samsun'da evlerine gelerek altınları isteyen gelinin annesi ile babasına tabancayla ateş acarak yaralayan damadın babası cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, Samsun'un Canik ilcesi Karşıyaka Mahallesi'nde dun saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, A.D. adlı genc kadın ile O.T. resmi nikah kıymadan evlenip yaklaşık 1.5 ay evli kaldıktan sonra ayrıldılar. Gelinin annesi H.T. (48), resmi nikahlı olmayan eşi A.B. (50) ile birlikte damadın babası muteahhit Y.T.'nin (50) evine giderek, burada iddiaya gore altınları isteme meselesi yuzunden aralarında kavga cıktı. Damadın babası Y.T. tabancasını ateşleyerek gelinin annesi H.T. ile babası A.B.'yi yaralayıp kactı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.
Polis tarafından gozaltına alınan Y.T. bugun Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nobetci mahkemeye ifade veren Y.T., akşam saatlerinde tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gonderildi. Tutuklanan Y.T., kızın ailesinin evlerini bastığını, ellerinde bıcak olduğunu, eşinin yardım isteyip kendisine seslenince eşinin bıcaklandığını zannettiğini ve yere doğru tabancayla ateş actığını, boğuşma sırasında A.B.'yi tabancanın ateş alması sonucu vurduğunu savundu.
Y.T., adliye cıkışı gazetecilerin "Neden ateş ettiniz?" sorusu uzerine, "Ailemi korudum. Somurduler, bitirdiler beni" diye konuştu. - SAMSUN