BURSA'da, iş yerinden hırsızlık yapılan arkadaşını ziyarete giden Ersin İsmail'in (34) sokağa park ettiği otomobilinden evrak cantası calındı. Hırsızlık anı guvenlik kamerası goruntulerine yansıdı. 3 bin 500 TL zararı olduğunu soyleyen İsmail, "Otomobilimden bir ayda 2 kez hırsızlık oldu" dedi.
Olay, dun merkez Osmangazi ilcesi Gulbahce Mahallesi İnonu Caddesi'nde meydana geldi. Pasta imalathanesi bulunan Ersin İsmail, iş yerinden hırsızlık yapılan esnaf arkadaşını ziyarete gitti. Otomobilini caddede park eden İsmail, aracın kapılarını kilitlemeden arkadaşının iş yerine girdi. İceride bir sure arkadaşıyla sohbet eden İsmail, daha sonra sokakta bir kişinin koştuğunu gordu. Bu durumdan şuphelenen İsmail, dışarı cıkıp, otomobilini kontrol etti. İsmail yaptığı incelemede, evrak cantasının yerinde olmadığını fark etti. Bunun uzerine iş yerinin guvenlik kamerası goruntulerini inceleyen İsmail, cantasının tanımadığı bir kişi tarafından calındığını gordu. İsmail, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, şupheliyi yakalamak icin calışma başlattı.

'3 BİN 500 LİRALIK ZARARIM VAR'28 Kasım'da da aracından hırsızlık yapıldığını soyleyen Ersin İsmail, "Sabah 09.00 sıralarında esnaf bir arkadaşımızın iş yerine hırsız girmişti. Biz de polise haber verdik. Polis geldi calışmalarını tamamladı ve gitti. Olaydan sonra saat 15.00 sıralarında arkadaşımın iş yerine gittim, zarar ziyanı oğrenmek icin. O sırada aracımı da kapının onune bırakmıştım. Biz icerideyken birinin kactığını fark ettim. Durumdan şuphelenince gelip aracıma baktım. Torpido aşağıdaydı ve evrak cantam yoktu. Evrak cantamın icinde bir miktar para, faturalar, değerli eşyalarımız ve evraklarım vardı. Daha once de ayın 28'inde de aracıma hırsız girmişti. Yaklaşık 3 bin 500 TL zararım var. Daha once de akıllı saatimi ve gozluklerimi calmışlardı" dedi.HIRSIZLIK ANI KAMERADAOte yandan hırsızlık anı iş yerinin guvenlik kamerası goruntulerine saniye saniye yansıdı. Goruntulerde; bir kişinin sokaktaki aracların kapılarını acmayı denediği, bir otomobilin kapısının acık olduğunu fark ettiği ve aractan cantayı alarak kactığı anlar yer aldı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Derya EVREN