Gectiğimiz sezon sarı-lacivertli formayı terleten ve EuroLeague Women'ın en değerli oyuncusu (MVP) secilen Alina Iagupova, Fenerbahce'ye geri dondu.
Fenerbahce Kadın Basketbol Takımı formasını 2019-2020 sezonunda giyen, Cumhurbaşkanlığı ve Turkiye Kupası zaferlerinde pay sahibi olan, gosterdiği başarılı performansla EuroLeague Women'da sezonun en değerli oyuncusu secilen Alina Iagupova ile sarı-lacivertliler, 2020-2021 sezonunun sonuna dek anlaşma sağladı. Iaqupova, 1 Ocak 2021 tarihinde takıma katılacak.

Alina Iagupova transferini değerlendiren Kadın Basketboldan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Metin Sipahioğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Alina Iagupova'yı tekrar kadromuza kattığımız icin cok mutluyuz. Hedeflerimize ulaşma yolunda, mevcut kadromuza gecen sezonun Euroleague Women MVP'sini katarak ciddi bir guc kattığımızı duşunuyoruz.
Bu transferde emeği gecen Başkanımıza ve sponsorumuz İbrahim Bey'e cok teşekkur ediyorum. Başkanımız surecin başından beri her an bizi destekledi ve transferde bizzat devredeydi. Sponsorumuz Oznur Kablo'nun Yonetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Balarısı da bu transferin gercekleşebilmesi icin destekte bulundu.
Bu vesileyle transferin Kulubumuze olan toplam mali yuku anlamında da şunu soyleyebilirim; Gectiğimiz sezon oyuncu ile olan anlaşmamızdan oldukca aşağıda bir toplam mali yuk olacak Kulubumuze.
Alina'ya Fenerbahce Oznur Kablo'ya tekrar hoş geldin diyor, birlikte nice zaferlere diyorum." - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı