Muğla Genclik ve Spor İl Mudurluğu'ne bağlı Milas Mehmet Guclu Gureş Eğitim Merkezi yenileniyor.
Bugune kadar milli takımlara yukselen bircok şampiyon gureşci yetiştiren 45 sporcu kapasiteli yatılı olarak hizmet veren Milas Mehmet Guclu Gureş Eğitim Merkezi'nde bakım, onarım ve yenileme calışmaları hızla devam ediyor.

Bakım ve onarım calışmalarını yakından takip eden ve yapılan calışmalar hakkında bilgi veren Muğla Genclik ve Spor İl Muduru Omer İlman, "İlimize bağlı 13 ilcemizde tesisleşme hamlemiz tum hızıyla devam ediyor. Oğrenci Yurtları, Genclik Merkezleri ve Spor Tesisleri İnşaatlarımız bircok ilcemizde hızla devam ediyor. Bir taraftan Bakanlığımızdan yeni yatırımlar icin projelerimizi sunup odenek taleplerimizi iletip takip ediyoruz. Mevcut tesislerimizin bakım onarım ve modernizasyonu icinde iki yıldır adeta bir seferberlik ilan ettik. Bircok tesisimizi yeniledik ve ihtiyaclarını giderdik. Pandemi doneminde dahi tam kapasiteye yakın bir şekilde eğitime devam eden Milas Mehmet Guclu Gureş Eğitim Merkezi şampiyon gureşcilerin yetiştiği ilimiz ve ulkemiz icin buyuk oneme sahip bir tesisimizdir. Gureş Eğitim Merkezimiz ulkemize altın madalyalar kazandırmış cok değerli 4 gureş antrenorumuzun gozetiminde 6'sı halihazırda bircok dalda şampiyonluğu bulunan milli sporculardan oluşan 39 sporcu ile calışmalarına devam ediyor. Sporcularımızın cok daha iyi şartlarda eğitim gormeleri icin Eğitim Merkezimizi yenilemek gerekiyordu. Bu konuda gereken calışmaları yaptık. Bakanlığımızdan gerekli odeneği aldık ve ihalesini yaptık. Bu kapsamda tuvalet ve banyoların, duşların su tesisatının yenilenmesi, catı bakımı, yatak odaları, etut odaları ve dinlenme alanlarının bakım onarım ve boya işleri yapılıyor. Ayrıca yatak, baza, nevresim, calışma masaları, yemek takımları, buro malzemeleri ve sağlık odası da yenileniyor. Ayrıca dinlenme odasında genclerimizin cok daha rahat ve eğlenceli zaman gecirmeleri icin yeni televizyon, langırt, masa tenisi masası ve playstation gibi oyun arac gerecleri de aldık. Bakım ve onarımlar biter bitmez, en kısa surede eğitim merkezimize onları da yerleştireceğiz. Ata sporumuza şampiyonlar yetiştiren Gureş Eğitim Merkezimizi daha temiz ve nezih bir yer haline getirmek ve şampiyonlara layık olması icin elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Eğitim Merkezimizin adını aldığı, ata sporumuz olan Turk Gureşine yıllarca başarıyla hizmet eden Uluslararası duzeyde başarılar elde etmiş hemşerimiz 1980 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Guclu 'ye Turk sporuna ve gureşe yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkur ediyorum. İnanıyorum ki Merkezimizde eğitim goren sporcularımız, antrenorlerimizin yonetiminde tum gucleriyle calışacaklar ve buyuk başarılara imza atarak her platformda ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı soyleterek butun Turkiye'yi gururlandıracaklardır. Yeni haliyle Ocak ayının ikinci haftasında hizmete girecek olan eğitim merkezimiz sporcularımız icin hayırlı olsun diyor, emeği gecen herkese teşekkur ederek, sporcularımıza ustun başarılar diliyorum" dedi.
Gureş Eğitim Merkezi Muduru ve aynı zamanda eski Dunya ve Avrupa Gureş Şampiyonluğu bulunan Bunyamin Emik ise "Amacımız genclerimize elimizden geldiğince en iyi şekilde eğitim verip milli gureşciler cıkarmak ve Turkiye'mizi daha nice şampiyonluklarla gururlandırmaktır. Bu vesileyle calışmalarımızı yakından takip eden ve bizlere her zaman destek olan İl Mudurumuz Omer İlman'a ekibim ve sporcularım adına cok teşekkur ederim" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı